Poznati Vesti

Policija i Uprava za suzbijanje narkotika istražuju smrt glumca Metjua Perija

metju peri

Policija američkog grada Los Anđelesa i Uprava za suzbijanje narkotika (DEA) pokrenuli su zajedničku krivičnu istragu o smrti glumca Metjua Perija, koji je pre pola godine preminuo od dejstva anestetika ketamina koji je dobio na recept, rekli su policijski izvori.

Policija i DEA pokrenuli su zajedničku krivičnu istragu o tome kako je Peri dobio lekove na recept, rekli su izvori za „Los Anđeles tajms“.

Peri je preminuo u 54. godini 28. oktobra 2023. godine u hidromasažnoj kadi u svom domu, a u njegovom stomaku pronađen je ketamin u tragovima koji se ponekad koristi za lečenje depresije, prema rečima lekara iz Los Anđelesa.

Međutim, u njegovoj krvi su posle obdukcije otkriveni nivoi ketamina slični nivoima koji nastaju tokom opšte anestezije, preneo je Gardijan.

Obdukcijom je takođe u krvi Perija otkriven i lek buprenorfin koji se koristi za lečenje zavisnosti od opijata.

Rečeno je da je Perijeva smrt bila nesrećan slučaj, bez dokaza o krivičnom delu.

Prema rečima lekara, Peri je bio na terapiji infuzijom ketamina zbog anksioznosti i depresije u danima pre smrti.

Glumac je poslednju infuziju dobio desetak dana pre smrti, što znači da ketamin pronađen u njegovoj krvi prilikom obdukcije nije bio iz predviđene terapije.

U svojim memoarima iz 2022. godine, Peri je govorio o svojoj dugoj istoriji zloupotrebe lekova i korišćenja droga, počevši od svoje 14. godine.

Izvor: Tanjug

Čuveni lekar izneo šokantne tvrdnje povodom smrti Metjua Perija

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link