Magazin

Ovo je najgledanija epizoda serije “Prijatelji”, ‘dejt’ Džulije Roberts i Čendlera pogledalo 53 miliona ljudi

džulija i čendler
Printscreen

Neverovatan podatak o gledanosti samo jedne epizode serije “Prijatelji”.

Svet se oprašta od Metjua Perija, a serija Prijatelji u kojoj je glumio tri decenije od početka emitovanja ima milione obožavalaca.

Serija je oborila rekorde gledanosti, a najgledaniju epizodu u istoriji iste noći pogledalo je 53 miliona ljudi.

Reč je o epizodi „The One After the Super Bowl“, dvostrukoj epizodi u drugoj sezoni Prijatelja. Epizoda je premijerno prikazana na NBC-u 28. januara 1996. godine, kao uvod u NBC televizijski prenos Super Bowl-a.

NBC je namerno odlučio da ne emituje premijeru nove serije te noći, kao što se obično radilo, ali je umesto toga odlučio da zakaže visokoprofilnu epizodu postojeće, popularne serije. Bio je to deo napora mreže da postigne „dan sa najvećim zaradama od reklama u istoriji televizije“.

U epizodi su gostovale mnoge zvezde, uključujući Bruk Šilds, Krisa Ajzaka, Džuliju Roberts, Žan-Kloda Van Dama, Freda Vilarda i Dena Kastelaneta.

Sa 52,925 miliona gledalaca i udelom od 47 odsto publike, „The One After the Super Bowl je bila najgledanija epizoda serije i najbolje ocenjeni uvodni program Super Bowl-a svih vremena, prenosi Index.hr.

Epizoda prati Rosa koji saznaje da je njegov bivši ljubimac majmun Marsel angažovan na filmu koji se snima u Njujorku, a zatim pokušava da dobije ulogu u tom filmu kako bi ponovo mogao da vidi svog majmuna.

U toj epizodi, Čendler upoznaje svoju staru drugaricu iz detinjstva Suzi „U gaćicama“ Mos (koju glumi Džulija Roberts) sa kojom ima zanimljivu prošlost.

U stvari, kada su bili u osnovnoj školi, Čendler je podigao Suzinu suknju dok je bila na pozornici, otkrivajući gaćice celoj školi.

Dogovaraju sastanak, a Čendler nema pojma da je reč o osveti.

Fibi usvaja Čendlerovog psa? Iza Metjua Perija ostao je kuca Alfred, Lisa Kudrov razmišlja da ga udomi

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link