Koronavirus Srbija

Medicinski deo Kriznog štaba nije podržao nikakvo popuštanje mera

Epidemiolog i najistaknutiji član Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv koronavirusa Predrag Kon naveo je da medicinski deo Kriznog štaba nije podržao nikakvo popuštanje mera.

“Mi nismo bili za ovo. Postoje drugi argumenti iz Privrednoj komori Srbije, Grada Beograda i treba ih poštovati. Ja kad čujem njihove argumente ja se naježim, kao kada oni čuju argumente medicinskog dela”, naveo je Kon.

On je za TV Prva rekao da je situacija i dalje kritična i da postoji opasnost.

“Mi jesmo u fazi spuštanja krive i zato smo smatrali da mere ne treba popuštati. Postoje neke stvari koje su potpuno nerealne. Neko ko misli da slavi Novu godinu je nerealan. Ja bih želeo da svi lepo proslave, ali to nije realno”, smatra Kon.

On kaže da ga interesuje ko će da insistira na Kriznom štabu da se održe proslave Nove godine.

“Politička je odluka da se uvede PCR testiranje sada. Nije moglo ranije, to je suština. Osećam se iznemoglo posle sednica Kriznog štaba, ali balans i argumentacija sa više strana je neophodna. Mislim da se mi uzajamno slušamo na sednicama. Bitno je objašnjavati ekonomski deo. Nismo mi dozvolili virus da se širi. On je rešio da ostane tu. Samo čekamo vakcinu da ga ozbiljno suzbijemo”, zaključio je epidemiolog.

Kaže da je bilo dilema da li je Krizni štab trebalo prvi da se vakciniše.

“Ja sam spreman, mislim da bi to bilo dobra poruka, ali ćemo raditi prema operativnom planu. Određene su i faze po kojima će se vakcinisati u zavisnosti od broja doza vakcina”, naglasio je Kon, a preneo 021.

Kaže da je isti takav plan postojao i kada je bio u pitanju svinjski grip, ali da sve zavisi od odziva.

“Preko 20.000 je količina koja je odobrena, ovo je samo prvi deo, to je konkretno što se tiče ove vakcine. Posle sledi još u januaru, februaru”, rekao je Kon.

Produženo radno vreme prodavnica i kafića, ali bez muzike

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
31 Shares
Share via
Copy link