Srbija Vesti

Produženo radno vreme prodavnica i kafića, ali bez muzike

Radno vreme svih ugostiteljskih objekata, tržnih centara, prodavnica, kao i uslužnih delatnosti, biće produženo do 20 časova, odlučeno je na današnjoj sednici Kriznog štaba.

Krizni štab je danas odlučivao da li će se uoči praznika menjati radno vreme lokala i radnji, odnosno svega što nisu prehrambene prodavnice, apoteke i benzinske pumpe.

„Rad tržnih centara dopustiće se do 20 časova, s napomenom da je vrlo važno da njihovi kovid redari sprovode kontrolu onako kako treba i kako je predviđeno. Podržaćemo da sve uslužne delatnosti radnim danom rade do 20 časova, jer je potreba stanovništva da koriste njihove usluge, uz poštovanje svih mera.

Podržaćemo i da kafići i restorani mogu da rade do 20 časova, uz poštovanje svih mera koje su već dobro poznate, bez korišćenja muzike u bilo kom smislu. Dakle, bez muzike. Smatra se da se, ipak, uz muziku ljudi opuste, ne poštuju mere i dolazi do mogućnosti lakšeg prenošenja virusa u tim uslovima.

Kulturne ustanove će i dalje raditi do 21 čas i oni su se dobro tome prilagodili. Ostavili smo da to bude oročeno vremenski do petka, dali smo ovih pet dana da procenimo epidemiološku situaciju od koje će zavisiti da li će ove mere biti produžene, promenjene, eventualno dopunjene“, rekao je član Kriznog štaba i epidemiolog Branislav Tiodorović, a preneo 021.

Sledeća sednica Kriznog štaba biće u petak.

Na prethodnoj sednici u petak odlučeno je da se radno vreme ustanova kulture kao što su pozorišta, muzeji i bioskopi produži do 21 čas i to počinje da važi od danas.

Epidemiolog Tiodorović potvrdio da lekari imaju sve manji uticaj u Kriznom štabu

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

163 Shares
163 Shares
Share via
Copy link