Lifestyle

Medicinske sestre iz Vojvodine dobitnice prestižne nagrade

Tim medicinskih sestara Instituta za onkologiju Vojvodine dobitnice su nagrade “Dobrila Pejović”, koja se dodeljuje za rezultate ostvarene u razvoju i unapređenju kvaliteta sestrinske i babičke profesije. To je prvi put da je nagrada dodeljena grupi medicinskih sestara iz zdravstvene ustanove u Vojvodini.

Sandra Spajić, Mirjana Bubulj, Jelena Marijan i Slavica Trifunčević su medicinske sestre koje su svojim zajedničkim radom nagrađene za unapređenje sestrinske profesije i zdravstvene nege.

“Ova nagrada pripada svim medicinskim sestrama IOV svim pčelicama koje vredno rade”, kazala je Sandra Spajić, glavna sestra Instituta za onkologiju Vojvodine.

Njen i rad njenih koleginica i doprinos oporavku pacijenata nedvosmisleno je jedinstven u našem zdravstvu – pored redovne brige, one za njih organizuju i niz humanitarnih i kulturnih aktivnosti.

“Trudimo se da humanizujemo prostor u kome borave pacijenti kroz razne radionice, knjige, filmove”, izjavila je Spajić.

Udruženje medicinskih sestara “Sestrinstvo”, nagradilo je još dve svoje kolegenice – Gordanu Kovačević iz KC Srbije i Blagicu Radović iz zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica.

“Ovo treba da vam bude satisfakcija u daljem radu i da date još veći doprinos nego do sad, jer ovo je znak da ste na dobrom putu”, izjavila je Marija Galić, predsednica udruženja “Sestrinstvo”.

“Ono što je meni kod ove nagrade važno je to što još mogu da je vidim, još mogu da je osetim, da vidim i da delim sa vama tu radost koju pokazujete kada bivate nagrađene i to je za mene nešto posebno”, saopštila je Dobrila Pejović, urednica časopisa “Sestrinstvo”.

Nagrada “Dobrila Pejović” osnovana je 2016. godine kada je i prvi put dodeljena, a nosi ime žene koja je prema oceni mnogih najviše doprinela razvoju i unapređenju kvaliteta sestrinske i babičke profesije u Srbiji.

Dr Hause pomagaj, naš zdravstveni sistem je bolestan

Izvor: RTV

Čitajte Luftiku na Google vestima

79 Shares
Share via
Copy link