Srbija Vesti

U 12 protest medicinara ispred Vlade: 3 glavna razloga zašto nam umiru lekari

Tri glavna razloga zašto je u Srbiji preminulo više od stotinu zdravstvenih radnika od koronavirusa su loša organizacija posla, iscrpljenost lekara i nedovoljan broj medicinskog osoblja rekao je dr Rade Panić predsednik Sindikata lekara i farmaceuta.

Ovo je povod za današnji protest ispred Vlade Srbije koji je zakazan u 12 sati.

Panić je najavio da će danas pročitati imena svih preminulih zdravstvenih radnika, ali i predati zahteve Sindikata.

– Najviše  se propusti prave u organizaciji zdravstveme zaštite – od toga koji se test radi i kako se radi test za prijem na redovno lečenje, do toga da da se ukrštaju infektivni i čisti putevi u bolnicama. Nedostaje i oprema za primarnu zdravstvenu zaštitu – rekao je dr Panić.

Panić napominje da u ovom trenutku organizacija posla u crvenim zonama nema pravilnike i da je prepuštena direktorima ustanova koji treba da posao usklade sa kapacitetima.

Sindikat lekara i farmaceuta traži i da se kovid proglasi profesionalnom bolešću, kao i da se odredi nacionalna penzija koju bi dobijale porodice preminulih lekara koji su bili u radnom odnosu.

Na današnjem okupljanju ispred Vlade Srbije u 12:05 biće položeno cveće i upaljne sveće, a nadležnim službama će biti prosleđeni zahtevi. Ukoliko ne bude odgovora na zahteve, Panić najavljuje dalje korake i nastavak borbe.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta napominje da i dalje postoji sumnja u zvanične podatke o broju zaraženih i preminulih od korone, prenosi portal Nova.rs.

Rade Panić: Obećavam Konu da se vidimo u sudnici

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


73 Shares
Share via
Copy link