Koronavirus

Panić: Imam dokaze da se krije broj obolelih i umrlih, predao sam ih SBPOK

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije i član Skupštine slobodne Srbije dr Rade Panić izjavio je danas da je pošto su ga zvali iz SBPOK-a po nalogu državnog tužilaštva u dva razgovora koja su trajala između tri i četiri sata ispričao sve što zna i dostavio sve dokaze šta se dešavalo u prethodne dve godine što tiče donošenja zakona, što se tiče “održavanja ventilatora (respiratora)”, ali i konkretne dokaze da se broj novoobolelih i umrlih u Srbiji krije.

– Imao bih puno da vam pričam o tome šta su sve slagali tokom epidemije i koliko je to opasno i koliko je to dovelo u zabunu struku u Kriznom štabu i sve nas koje muči da dođemo do podataka. SBPOK-u sam predao najkonkretnije dokaze za ono o čemu su prvu priču poveli SLFS i dr Zoran Radovanović da se broj novoobolelih i umrlih u Srbiji krije.

Predao sam 150 potvrda o smrti za novembar i decembar iz kraljevačkog kovida, za koje vreme je Zavod za javno zdravlje gradski javio – 93 preminulih – rekao je Panić i dodao da je taj broj i veći od tih 150, ali da tih 150 smrti ne mogu biti sporne.

On je ocenio da su čak i na tom malom uzorku lagali i dodao da je NIN dokazao da su se opšti podaci još više krili.

Panić je preneo nezvanične informacije koje ima da samo tri čoveka u Institutu Batut imaju podatke o broju preminulih i ocenio da je, „da bi se ovakva prevara dešavala u Srbiji morala da stigne sa najvišeg mesta vlasti dozvola ili naredba“.

– Lekari uredno pišu potvrde o smrti – rekao je Panić i zapitao po čijem nalogu u Zavodu za javno zdravlje se to radi i ko dodatno smanjuje podatke na nivou Batuta.

– Pozivam građane da se aktiviraju u borbu da konačno znaju šta to znači demokratija…Ne smemo da im zaboravimo da su maloletna deca ostala bez iddržavatelja i bez ljubavi koja im je neophodna da postanu ljudi – rekao je Panić.

Pozvao je predstavnike vlasti da izađu, bilo ko od njih, i bilo gde na duel „da mi kažemo šta imamo i oni da kažu šta imaju, ali da to čuje Srbija“.

Znate koliko bi to trajalo – 15 dana – rekao je Panić.

On je preneo i kako su izgledali razgovori u SBPOK-u:

– Zvali su me iz SBPOK-a po nalogu državnog tužilaštva posle godinu dana od intervjua NIN-u da pojasnim i dam dokaze. Da li su hteli i mislili da sam ja tu nešto izmišljao, pa da odgovaram zbog iznetih stvari ili se trenutno dešava da se neko u Tužilaštvu budi, što se ja nadam. Uglavnom, iskoristio sam priliku i u dva razgovora koja su trajala između tri i četiri sata ispričao sam sve što znam i dostavio sve dokaze šta se dešavalo u prethodne dve godine, što tiče donošenja zakona, što se tiče održavanja ventilatora…

Znate da sam rekao da je Al Kapone pao na porezu, a da će Vučić pasti na ventilatorima – rekao je Panić na konferenciji za novinare ispred Ministarstva zdravlja.

Izvor: Direktno

Rade Panić: Obećavam Konu da se vidimo u sudnici

Čitajte Luftiku na Google vestima

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

696 Shares
696 Shares
Share via
Copy link