Magazin Srbija

Dr Rade Panić: Zašto sam tužio Vučića

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, doktor Rade Panić, izjavio je da je predsednika Srbije Aleksandra Vučića tužio jer ga je javno prozvao kao osobu koja ruši zdravstveni sistem zemlje, isti onaj sistem od kojeg živi i od kojeg školuje svoju decu.

Panić je dodao i da je prvi čovek države pokušao da ga ućutka, kada je izjavio da bi mu “brutalno odgovorio”.

“Mislim da je više nego jasno zašto sam tužio Vučića. On me je optužio da rušim zdravstveni sistem od kojeg živim i od kojeg školujem svoju decu. Na zahteve kolega, a po ovlašćenju statuta Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, izneo sam samo deo onoga što nas muči. Više od 85 lekara je dalo svoj život u epidemiju i negde oko 40 sestara i tehničara. To je ono što trenutno znamo. I srce i duša nas bori za braćom, ali mnogo je opasnije što će građani Srbije ostati bez adekvatne zaštite. Onda kad ja to javno kažem, predsednik svih građana se usudi da izađe na RTS i da me optuži da rušim zdravstveni sistem. On je pokušao da me ućutka pominjanjem ‘brutalnog odgovora’. On kao predsednik ne sme tako nešto da izgovori.”, naveo je Panić, otkrivajući kako je izgledao jedan od njegovih razogovora sa epidemiologom Predragom Konom.

“Zvao sam ga da mu kažem da li zna da je katastrofalno stanje u Novom Pazaru, a on je ćutao dvadesetak sekundi, da bi mi onda rekao da će se raspitati. Dakle, on nije znao da je u Novom Pazaru bila humanitarna katastrofa”, istakao je Panić, ističući da se nada da će “sloboda vratiti u Srbiju”.

“Od kad sam izabran za predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, borba je bila velika. Nadam se da ćemo uspeti da povratimo slobodu u Srbiji”, rekao je Rade Panić, a preneo portal Nova.

Suđenje Vučiću odloženo na neodređeno, Jeremić preti Strazburom

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

20 Shares
Share via
Copy link