Koronavirus Magazin

Zaštitne maske od četvrtka u novosadskim apotekama, cena 120 dinara

maske-apoteke
RFZO

Zašitne maske stići će u sve novosadske apoteke u četvrtak. Prema uredbi Vlade Srbije ne mogu da koštaju više od 120 dinara.

Građanima će u skladu sa uredbom biti dozvoljeno da kupe najviše deset maski.

Kako je za 021.rs rečeno, maske su stigle u Novi Sad i tokom današenjeg dana će biti podeljena po apotekama, koje će ih od četvrtka prodavati građanima.

U nekim apotekama već sada se mogu naći šivene maske i one koštaju i više stotina dinara, a građani ukoliko primete da se obične maske prodaju po ceni većoj od 120 dinara o tome treba da obaveste nadležne organe kako bi se preduzele odgovarajuće sankcije.

Gradonačelnik Novog Sada i šef gradskog štaba za vanredne situacije Miloš Vučević kaže za 021.rs da će strogo biti kažnjeni oni koji se budu lihvarski ponašali.

“Budemo li videli da apoteke prodaju skuplje ta zaštitna sredstva nego što je previđeno, poslaćemo svuda inspekcije. Kada sam video na društvenim mrežama fotografiju računa za jednu apoteku poslao sam im tržišnu i poresku inspekciju u kontrolu. Utvrdili su da se radi o nekim šivenim koje nisu obuhvaćene uredbom, ali gde god da ljudi vide da se skuplje prodaju maske, namirnice ili bilo šta drugo, samo neka jave, odmah će izaći nadležni državni organi. Ne mogu da podnesem te lihvare koji koriste ove trenutke da zarađuju, jer ovo nije momenat da prave biznis”, kaže Vučević za 021rs.

Podsetimo da je broj kol centra Gradskog štaba za vanredne situacije Novog Sada na kojem možete prijaviti probleme ili tražiti druge informacije je 4882-777.

Maske u svim gradovima Srbije

Distribucija zaštitnih maski po apotekama širom Srbije počela je jutros, a u prvoj turi dostavljeno je 2,5 miliona maski koje su nabavljene iz Kine, navode u Ministarstvu finansija. Navode da to znači da će od danas, a najkasnije od sutra ujutru, svaka apoteka u našoj zemlji biti snabdevena maskama.

Po apotekama širom Srbije jutros je počela distribucija zaštitnih maski, a u prvoj turi dostavljeno je 2,5 miliona maski koje su nabavljene iz Kine.

Maske su doneli kineski stručnjaci koji su nedavno došli u Srbiju kako bi pomogli kolegama iz Srbije u borbi sa koronavirusom.

To znači da će od danas, a najkasnije od sutra ujutru, svaka apoteka u našoj zemlji, čak i one u najudaljenijim mestima, biti snabdevene maskama, poručuju iz RFZO.

maske-1
RFZO

U pitanju su apoteke iz Kraljeva, Raške, Tutina, Novog Pazara, Užica, sa Zlatibora i sa Novog Beograda.

Tokom današnjeg dana će stići još 4,5 miliona maski, zatim u narednim danima još dva miliona njih, tako da će maske iz svake ture stići u svaki grad u Srbiji, dodaju iz RFZO.

Sanja i Buba za sedam dana sašile i poklonile preko 6.500 maski! I to nije kraj!

Izvor: B92

PARTNERI SAJTA


35 Shares
Share via
Copy link