Balkan Vesti

Hrvatski fudbaler o ustaškom derneku: „Podivljam unutar sebe i kažem ‘spreman sam‘“

Lovren i Brozović Tompson
Foto: Printcreen / Facebook / EpicBrozo Caffe Bar

Hrvatski štoper Dejan Lovren našao se u centru regionalnog skandala kada je prilikom proslave trećeg mesta na Mundijalu u Kataru zajedno sa kolegom iz reprezentacije Marcelom Brozovićem uzvikivao ustaški poklič „Za dom spremni“.

Skandalozni momenati snimljeni su tokom izvođenja pesme „Čavoglave“ Marka Perkovića Tompsona, koja se redovno pušta na proslavama hrvatskih sportista.

Lovren je bio gost emisije „Bujica“ kod Velimira Bujaneca, koji je poznat kao pristalica ustaša i koji ga je upitao o pesmama koje sluša.

– Ima puno pesama koje tada slušam, jedna od dražih je ‘Lijepa li si‘. Uvek je pustim pre utakmice. Pogotovo mi je draga rečenica ‘Za sve one kojih nema‘. Tu podivljam unutar sebe i kažem: ‘spreman sam‘ – rekao je Lovren.

Pre četiri godine nisu mogli da pevaju Tompsonovu pesmu.

– Dosta je to škakljivo pitanje. Nisam za ovu scenu iz 2018. (voditelji isključuju struju Tompsonu) ni znao, prvi put vidim to s Modrićem i Tompsonom. Bio sam negde iza. Iskreno, šokantno. Ali opet, zapevali smo. To je poenta svega. Koliko god to ta neka manjina nije dopuštala. Mi, kada se skupimo, svi krenemo kao jedan. Mogu nas samo kratkoročno ućutkati. Neće nas ućutkati. Ja sam za svoju domovinu spreman! Ja je volim, a da mi to neko brani, to neću dopustiti. Neću se u svojoj državi sramiti naših patriotskih pesama. Nikad nisam niti ću pozivati na mržnju i nasilje jer za to nisam, ali da mi neko brani da nešto pevam, to neću. Imam prijatelje iz Srbije, poštujemo se međusobno i nemam s njima nikakvih problema. Ne želim niti ulaziti u te teme – zaključio je Lovren.

Izvor: b92

„Poklonite se žrtvama u Jasenovcu“: Hrvatska voditeljka oplela po Lovrenu zbog ustaških pesama

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link