Magazin

“Poklonite se žrtvama u Jasenovcu”: Hrvatska voditeljka oplela po Lovrenu zbog ustaških pesama

lovren-pokos
Foto: Instagram/Vlatka Pokos/Dejan Lovren

Hrvatski fudbaleri uz ogroman broj navijača proslavili su svoj veliki uspeh na prestoničkom Trgu Bana Jelačića, a ono što je posebno skrenulo pažnju javnosti u regionu jesu pesme koje promovišu mržnju prema Srbima, prenosi Nova.

Naime, reprezentativci i navijači slavili su uz pesme Marka Perkovića Tompsona.

Na meti kritika našao se Dejan Lovren, koji je uz Marcela Brozovića u kafiću fudbalera Intera lumpovao uz pesmu „Bojna čavoglave“ koja počinje fašističkim pozdravom „za dom spremni“. Ovo sramno proslavljanje plasmana mnogi su žestoko osudili.

Međutim, defanzivac ruskog Zenita se nije stideo svojih postupaka.

„Šaka bednih, jadnih i ljubomornih ljudi, mrze sve što je hrvatsko. Ustvari, mrze sebe prvo. Njima se zgadilo sinoć kad sam zapevao pred celom Hrvatskom ‘Lijepa li si’. Nije mi jasno kako rade u Hrvatskoj?“, napisao je Lovren na duštvenim mrežama.

Ovim povodom oglasila se i jedna od najpopularnijih hrvatskih voditeljki Vlatka Pokos, koja je na svom Instagram profilu uputila poruku Lovrenu.

„Kao voditeljka sam često bila izložena kritikama zbog loše organizacije jer ljudi vređaju one koji su eksponirani. U današnje doba, to poprima zastrašujuće razmere, posebno kad vas na zub uzme razjarena, primitivna i tupava desničarska bagra.

Bravo za Ivu što nije dozvolila Dejanu Lovrenu da peva ustašofilsku pesmu. Njemu poručujem da svojim primitivnim ispadima sramoti celu reprezentaciju.

Ne, Dejane, mi, Hrvati iz Hrvatske koji nemamo komplekse ‘velikog hrvatstva’ mi ne mrzimo ‘sve hrvatsko’. Volimo svoju domovinu svim srcem i odbijamo da pevamo ustašofilske pesme“, napisala je Pokos i dodala:

„Toplo Vam preporučujem da se vratite u osnovnu školu i naučite elementarne činjenice o ustašama i njihovim zločinima. Posetite Jasenovac i poklonite se svim nevinim žrtvama koje su onde klali i ubijali Vaši ‘rodoljubi’. Ustaše, čiji zločinački ‘pozdrav’ tako rado koristite, su najgori šljam, zločinci i izdajice Hrvatske u istoriji.“

“Zapaliću Krajinu do Knina”: Novi snimci ustaškog orgijanja hrvatskih fudbalera (VIDEO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link