Koronavirus Srbija

Otac mu je umro jer nije bilo respiratora, SNS ga podmićivao da ćuti o tome

Čuveni srpski slikar Ljubiša Đurić preminuo je u zemunskoj Covid bolnici od posledica korone.

To je bila jedna od vesti u srpskim medijima 14. aprila.

Pored šturo ispisane slavne biografije ovog umetnika, nismo ništa novo saznali.

Međutim, njegov sin Petar Đurić, na svom fejsbuk profilu obelodanio je kako kaže ” istinu o katastrofalnom stanju u srpskim bolnicama”.

Njegov otac je preminuo zbog toga što je četiri dana čekao na respirator, u situaciji kada državni vrh poklanja respiratore drugim državama, “jer ih mi imamo dovoljno”. Ove tvrdnje Petar je potkrepio bolničkim nalazom.

Ljubiša Đurić tok lečenja
Foto: Privatna arhiva Petar Đurić FB

– Ako je na raspolaganju bilo 1008 respiratora, kao sto je izjavio predsednik a broj pacijenata na respiratorima u proseku je 90 dnevno, zašto mome ocu nije omogućeno da ga priključe na respirator i zašto nisu pokušali da ga  spasu – upitao je Petar u svojoj javnoj objavi na fejsbuku.

Na svom Fb profilu, Petar je objasnio kako je sam morao da odveze oca u Infektivnu kliniku, jer niko nije dolazio po njega, uprkos tome što je svaki dan zvao i prijavljivao loše stanje čuvenog slikara.

Nakon prijema u Zemunsku bolnicu, nije dobijao nikakve informacije o svom ocu. Rekao je i da rezultate testa na Covid-19 nisu nikad dobili.

– Prilikom retkih telefonskih razgovora sa ocem on me je molio da ga izvučem iz bolnice jer će umreti ako ostane dalje u bolnici jer ga ne leče dobro – napisao je Petar.

Samo tri dana nakon što je sahranio svog oca, čuvenog slikara, Petar se obratio javnosti na fejsbuku objasnivši da su ga lokalni SNS funkcioneri zvali i nudili da mu plate sahranu, ako obriše prethodne FB objave u kojima je pisao o stanju u bolnicama.

–  Istog dana me zovu čelnici SNS iz Majdanpeka i nude mi da skinem sve statuse u kojima se pominje aktuelna vlada, a da će oni da plate sahranu. Naravno da sam odbio – napisao je Petar, dodavši da ga je zbog toga na dan sahrane presrela policija.

– Na dan sahrane, 5 kilometara pre Majdanpeka sačekala me je patrola policije i nije mi dozvolila da sa vencem prođem glavnom ulicom već zaobilazno, pod pretnjom da će me privesti 48 sati ako se ne povinujem naređenju – piše Petar koji je sam sahranio svog oca, jer majka i sestra nisu mogle da dođu iz inostranstva.

Petar je svojim FB objavama, u kojima nesumnjivo otkriva da je bar jedan život u Srbiji izgubljen zbog toga što nije bilo respiratora, želeo da informiše i upozori javnost.

– Apelujem na narod da se probudi i ne bude instrument kojim se manipuliše. Oca ne mogu da vratim, ali na ovaj način spasiću vas da ne završite na isti način – poručuje Petar u svojim objavama i nagoveštava da će tužiti državu.

Ljubiša Đurić je poslednjih godina živeo i radio u Beogradu i Parizu, bio je član ULUS-a, SULUJ-a i udruženja francuskih umetnika “La maison des artistes”, i ostavio veliki trag na srpskoj i evropskoj umetničkoj sceni. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i osnivač jedinog simpozijuma za dizajn nakita u Srbiji MajdanArt.

ZELIM DA SPASM ZIVOTE SVIH VAS!!!! MOG OCA NE MOGU DA VRATIM ALI ISTINA MORA DA SE ZNA!!!Prošla su 3 dana od kad sam…

Gepostet von Petar Djuric am Samstag, 18. April 2020

Kon potvrdio da su nas političari i struka slagali svesno i za naše dobro

 

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

807 Shares
807 Shares
Share via
Copy link