Beograd Magazin

Smena SNS dekanke Filološkog fakulteta zbog političarenja i plagijata

ljiljana-markovic-filoloski

Ljiljana Marković više neće moći da bude dekan Filološkog fakulteta nakon što je etička komisija ustanovila da je počinila najmanje 3 oblika neakademskog ponašanja, uključujući i pripisivanje sebi celih radova osobe koja se zove i preziva isto kao ona.

Na Etičkom odboru Univerziteta u Beogradu je prvi put izrečena javna opomena jednom dekanu, zbog čega ona po Statutu više ne može da obavlja taj posao.

Rešenje kojim se odbija žalba Markovićeve nastalo je na osnovu toga što je 22 nastavnika podnelo prigovor Odboru za profesionalnu etiku za utvrđivanje povrede Kodeksa profesionalne etike.

Markovićeva je na izborima u Beogradu 2018. bila na listi “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd” za gradske odbornike, kada je i izabrana na tu dužnost.

Međutim, ona je ostavku na to mesto podnela tek nakon upozorenja Rektorata da po Statutu ne može istovremeno da bude i dekan i odbornik.

Protiv nje je pokrenut i postupak za neakademsko ponašanje zbog plagijata i pripisivanja sebi celih radova osobe koja se zove i preziva isto kao ona.

U maju je Markovićeva šokirala time što je na zvaničnoj stranici Filološkog fakulteta objavljen naslov “Ukidanje vanrednog stanja i uspostavljanje prevoza – preduslovi za nastavak rada fakulteta u sedištu”, koji je izveden iz dekankinog gosstovanja na medijima bliskim vlasti – TV Pinku i Večernjim novostima.

Samo malo prepisani doktorati i masteri od 100€ definišu svu propast srpskog obrazovanja

Dragana Krstić

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

49 Shares
Share via
Copy link