Magazin

Ljiljana je odlučila da postane samohrana majka u 52. godini, pet godina kasnije ovako gleda na tu odluku

Ljiljana Jakšić, glumica najpoznatija po ulozi čuvene Salvete, ulila je nadu mnogim parovima koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji uz pomoć vantelesne oplodnje, budući da je to njoj pošlo za rukom u 52. godini života.

U poslednjem intervjuu za magazin Hello, svoju ćerkicu Dariju, koja danas ima pet i po godina, opisuje kao darovito dete koje se bavi muzikom, plesom i ritmičkom gimnastikom.

Ljiljana u razgovoru za Hello otkriva da je veoma rano morala da ostavi ćerku u vrtiću, kada je imala dve godine, što joj je teško palo, kao i da su joj do tada pomagale komšinice.

Čemu da se nada samohrana majka, kad nam porodične vrednosti promovišu fašisti

Osim toga, ponosna mama ističe da njena mezimica već ume da čita, kao i da broji do pedeset. Jakšićeva dodaje da će se u životu i dalje, kao i do sada, truditi da prati njen ritam, umesto da joj nameće svoje težnje i ambicije.

Ono što njoj samoj lično smeta je, kako ističe, rogobatan izraz “samohrana majka”, kako je često nazivaju.

– Pričam sa mnogim mamama, a većina njih ne krije da je briga o deci uglavnom na njima, čak i ako su u braku. Muževi, odnosno očevi, mahom su posvećeni poslu. To im je alibi za fizičku odsutnost. Žena, i kad je zaposlena, mora da vodi brigu o deci i kući. Nema predaha. Iz tog ugla gledano, pitanje je šta je samohrani roditelj. Nije jednostavno objasniti. Što se mene tiče, znam da oko Darije sve moram sama da obavim. Ako imam poslovne obaveze, prinuđena sam da pronađem nekoga ko će mi pričuvati dete. Naravno, za novčanu nadoknadu. Moram da kažem da imam sreću što su uz mene neke divne žene kao što su komšinica Rada, Dragica ili Zoka, koja je čuvala Dariju dok nije krenula u vrtić. Njena dva unuka Dariji su kao braća. Moja familija je daleko, ali porodicu možemo da širimo i po liniji ljubavi i naklonosti koju gajimo za neke ljude – izjavila je 57-godišnja glumica za Hello.

Svetski mediji preneli da je Srpkinja rodila u 60, ali bolje da ne čita komentare sunarodnika

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


188 Shares
188 Shares
Share via
Copy link