Magazin

Svetski mediji preneli da je Srpkinja rodila u 60, ali bolje da ne čita komentare sunarodnika

Atifa Nokić (61) je pre godinu i po dana postala druga najstarija pordilja u istoriji Srbije. Njenu borbu za potmstvo i tužnu životnu priču preneli su mnogi ugledni svetski mediji.

Atifa je uspela da zatrudni nakon četvrtog pokušaja vantelese oplodnje, a 20. juna 2017. na svet je donela zdravu i prelepu devojčicu Alinu.

Međutim, iako su ona i njen suprug dugo godina pokušavali da imaju decu, njen suprug je odmah po porođaju rešio da je napusti.

Poražavajuća primanja

Atifa čeka penziju i prima samo pomoć od 10.000 dinara od Nacionalne službe za zapošljavanje.

Od tih para ona plaća kredit koji je podigla kako bi išla na vantelesnu oplodnju, kiriju za stan koji prokišnjava i u kome ima vlage, zatim hranu, račune i ostale životne potrepštine, piše “Dejli mejl”, a prenosi Blic.

Ostavljena na cedilu

Šerif je rekao da ne želi Alini da da svoje prezime, niti da se vodi kao njen otac. On nije hteo da odgovori na pitanje da li će pomagati u odgoju deteta.

– Ona je srećna i ona je njeno završila – rekao je Nokić.

Kratko je naveo da ima četvoro dece iz prvog braka, da je na vantelesnu oplodnju pristao samo da bi ispunio Atifi želju i da ima teške zdravstvene probleme. On je ranije govorio da je na početku bio protiv te ideje, ali je “popustio videvši Atifinu veliku hrabrost”.

Svetska vest i zluradi komentari

Priču o njoj je objavio britanski “Dejli mejl” pod naslovom: “Žena koja je 20 godina pokušavala da zatrudni, konačno se porodila u 60. godini, ali ju je ostavio suprug čim je čuo kako beba plače”.

– Ja sam bolestan čovek, imam 68 godina i dijabetičar sam. Teško je kada ne prespavate celu noć zbog bebinog plača – prenosi britanski list njegove reči.

Nakon toga priču su preneli i drugi britanski mediji poput “Sana”, ali i “Jahu njuz”, zatim kenijski “Tuko”, nigerijski “Konsiznjuz”…

Ipak, u komentarima ispod naslova, Atifin potez nije naišao na odobravanje kod velikog broja čitalaca koji su mahom smatrali da je prestara za majčinstvo.

– Mislim da je veoma sebično rađati dete u 60. godini. Trebalo je da sluša prirodu koja joj je poručila da je suviše stara da začne prirodnim putem. U njenim godinama ljudi su već bake i deke, a ne roditelji – stoji u jednom od komentara.

Želim da vam pričam o ciganki Đevriji, živele smo zajedno na 4. spratu porodilišta

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
424 Shares
424 Shares
Share via
Copy link