Magazin Putovanja

Najbliža letovališta u Grčkoj za svačiji džep

parga_850x
Foto: Ed Rhodes / robertharding / Profimedia

Ako na letovanje idete autobusom ili kolima, znate koliko znaju da se otegnu poslednji sati vožnje do željene destinacije. Blizina letovališta mnogim srpskim turistima je važan kriterijum, a mi smo proverili koja su u tom kontekstu najbolja u Grčkoj.

– Kao što i najčešći izbor naših turista govori, najbrže i najlakše se može doći do Solunske regije, kao i do sva tri prsta Halkidikija. Te destinacije su prvi izbor naših gostiju baš zbog geografske blizine, ali i zbog široke ponude. U većini slučajeva, porodice sa decom koje putuju autom do Grčke biraju severni deo Grčke kako bi što brže stigli na odredište i što lakše podneli put – kaže Teodora iz Grčka info ekipe.

Prema rečima njene koleginice Vesne, „do Soluna se stiže bez zadržavanja za oko 6-7 sati, ne računajući zadržavanje na granici“, a do Halkidikija treba par sati više.

– Mesta koja spadaju u najbliža su svakako letovališta u okolini Soluna, poput Agia Triade, Nea Mihaniona, pa potom dalje Stavros, Asprovalta i Olimpska regija. Ova se mesta mogu preporučiti onima koji žele da češće odlaze u Solun, kako u obilazak tako i šoping. Na putu ka Halkidikiju naši turisti često biraju za odmor Nea Kalikratiju, udaljenu od prelaza Evzoni samo 120 km. Ipak, ako bismo određivali mesta koja su lepša i traženija, tu spada svakako Halkidiki do koga se stiže za oko 8-9 sati, a čija su letovališta od granice udaljena oko 170 km – kaže Vesna.

Lepa vest je i da se za te krajeve mogu naći i prilično povoljni aranžmani za letovanje.

Deset noćenja u Asprovalti, uz autobuski prevoz, preko Viva travela može da se nađe za 65 evra po osobi, u Leptokariji za 49 evra, u Stavrosu za 59.

Ponuda za Olimpsku regiju preko Plana tursa kreće od 99 evra, ali se prevoz doplaćuje, a isto toliko je najjeftiniji aranžman za Olympic Beach preko Belvi travela – s uključenim autobuskim prevozom.

Ako birate Halkidiki, Polihrono – 10 noćenja uz sopstveni prevoz preko Eurotursa u prvim terminima ima za samo 27 evra po osobi, a uz autobuski prevoz isti aranžman je 55 evra; Nea Mudania, takođe 10 noćenja, je od 39 evra sopstvenim prevozom, 72 busom; Pefkohori 38, odnosno 70 evra…

Halkidiki je popularan i kod putnika agencije Sabra, a specijalna ponuda uključuje 10 noćenja s bus prevozom u Nea Flogiti od 85 evra po osobi (bez prevoza 50), u Neos Marmarasu za 100 (bez prevoza 65)…

Izvor: Nova.rs

Grčka u predsezoni 50 evra za 10 dana sa noćenjem i prevozom

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

82 Shares
Share via
Copy link