Magazin Putovanja

“Ke*a mi što jedemo u restoranu, a on pukao više love od nas”: Kad se odlazak u parovima na more pretvori u pakao

grčka
Foto: Costas Baltas, Reuters

Ispovest tokom dabl dejt letovanja”: Sad sam otišao ovako i nikad više
Letovanje u Grčkoj može dovesti i do krize prijateljstva, podela troškova i prenos frustracije glavni uzrok

Putovanje sa prijateljima može biti fantastično iskustvo, ali postoje i one situacije koje iznenade i pokažu da osim dobrog zezanja i provoda dolazi i do razmimoilaženja u stavovima, pa čak i do naglog prekida dugogodišnjeg drugarstva.

Jedan mladić je na Reditu podelio svoje iskustvo nakon što je odlučio da na putovanje krene “u četvoro”, sa devojkom, najboljim prijateljem i njegovom izabranicom. Oni su se zaputili u Grčku i već na samom startu počeli su prvi problemi.

“Mnogo sam revoltiran, verovatno bih napravio haos na moru. Ne mogu da objasnim koliko se lepo osećam na moru trenutno. Baš mi prija jer sam u Beogradu totalno bio burn out-ovan. Elem, otišao sam sa devojkom i tu je sve super, ne bih ni sa kim radije otišao. Ali smo krenuli sa najboljim ortakom i njegovom devojkom, pritom nije da ga znam dve ili tri godine godine, znamo se oko 15 godina”, započinje priču forumaš i potom dodaje u nastavku:

“Čovek je neverovatan, on je vozio idemo njegovim kolima jer imaju plin. Gorivo i putarine podelimo na četiri dela i plaćamo. Okej, tu dolazimo do prvog problema. Od devojkinog oca uzimamo ENP, i plaćamo 1.420 din u jednom smeru kad smo išli iz Srbije. U Makedoniji uzimamo onu karticu za 15 evra i prolazimo. On u svojoj računici ne računa ENP za putne troškove, ali karticu u Makedoniji računa. Nema veze”, prepričava.

Smetalo mu je ponašanje drugara, kako prema devojci tako i prema njemu lično.

“Bata ima devojku koja se povinuje njemu u svakom smislu, viče na nju, ona sve radi kako on hoće, ne dao Bog da pogreši nešto lik se izviče na nju. Al’ zajedno su 7-8 godina, ako njoj odgovara nije moje da se mešam, dok je na tom stepenu. E sad pošto smo na moru, tako se ponašao i prema meni”, navodi on.

Nakon dolaska na more problemi su se nastavili. Novac je i ovde bio problem.

“Dođemo ovde, ja nisam od onih što ponesu sve živo sa sobom ili ovde kupuju pa spremaju, jer odvojim pare ranije za more i volim da sedim kraj mora u restoranu, dam malo više, ali mi ne smeta, apartman ne smrdi, a meni je to uživanje. On ne, njemu sve devojka sprema u apartmanu, na plažu ponese samo čips, ni kafu ne uzima, već kad devojka i ja uzmemo kafu on se prigrabi za ležaljku. Ni to ne bi bio problem da on konstantno ne k*nja za to što mi sedimo u restoranima i trošimo pare za džabe umesto s njima da kupimo, kao bahatimo se. Da bi juče izjavio meni da je već 200 evra potrošio. Kako? Pa platio je tiganj jer ga je zaboravio kući, platio slučajno neko skuplje meso i sir… Dok sam ja svaki dan jeo u restoranu za ručak i jeo giros posle i potrošio ni 50-60 evra”, ističe.

redit
Printscreen

Tu nije bio kraj jer je novo razočaranje ubrzo usledilo.

“Sinoć izašli, on autom prislonio uz čoveka jednom, drugi put izađem ja da mu pomognem, on pun gas i priklješti me za druga kola, ni izvini ni ništa. Ja ne stignem da uđem u kola, zaboravim i torbicu i telefon na zadnjem sedištu, vraćamo se nazad do auta, on vidi da je s moje strane ostao prozor i kreće da vrišti. Iskuliramo mi i tu. Priča se o odlasku kod drugara koji je 200 kilometara daleko, tamo na neku plažu, ja kažem ‘ajde videćemo ujutru. Jutros se budimo mi, oni spavaju, reko ‘ajde da ih ne budim da ih ne cimam, legnemo mi opet probudimo se, njih nigde. Niti poruke gde su, ni ništa, i ajde baš me briga za plažu tu i to, nego ljudski je da se javiš, ako nisi hteo da me budiš, napišeš poruku.

Pritom odnese telefon u kom je kartica koju smo kupili zajedno da delimo net sa nje, jer je net u apartmanu užas. Na sve to, razmišljam kako planira da me zavrne za gorivo, jer ja nisam otišao 400 kilometara u oba pravca, a moraćemo kad krenemo opet to gorivo da sipamo, tako da kapiram da će tu da jede g**na. A nekako smo za gorivo potrošili već oko 100 evra dok smo stigli. On je navodno u Beogradu sipao benzina za 5.600 dinara pre nego smo krenuli. Sipali smo posle plin za 5.600 još, pa još za 20 evra u Makedoniji i još za 28 evra u Grčkoj. Ali hajde videćemo šta će biti s tim”, piše on u svojoj ispovesti na Reditu.

Sada razmišlja kako da se ubuduće postavi prema dugogodišnjem ortaku.

“Uglavnom, na more sam otišao sa devojkom prvi put dalje jer nekako kad odem negde s nekim vidim kako funkcionišemo i vidim da li je to to ili nije, ali ne, ja sam ipak ovde skapirao da mi je drug debil, gledam da li da mu kažem sve ili samo da iskuliram do Beograda, i da ga ghostujem (izbegavam)”, zaključuje uznemireni mladić.

Srpski turisti opet opljačkani kod Zejtinlika, 3. slučaj za mesec dana, a grčka policija ne hapsi nikog

Čitajte Luftiku na Google vestima

13 Shares
Share via
Copy link