Magazin Putovanja

Srpski turisti opet opljačkani kod Zejtinlika, 3. slučaj za mesec dana, a grčka policija ne hapsi nikog

zejtinlik-auto-2
Foto: Privatna arhiva

Na parkingu ispred srpskog spomen-groblja Zejtinlik u Solunu dogodila se još jedna pljačka srpskih turista, kojima su nepoznati počinioci razbili staklo na automobilu bosanskohercegovačkih tablica i iz njega ukrali stvari.

Podsetimo, na isti način početkom jula ispred Zejtinlika opljačkana su dva automobila beogradskih registracija turista na letovanju u Grčkoj, kao i jedan automobil bugarske registracije.

Kako je tada saopšteno, pljačka je prijavljena policiji koja je obavila uviđaj, uzela izjave i navodno, ušla u trag pljačkašima. Nakon pljačke turista ni domaći a ni grčki mediji nisu preneli da je iko uhapšen zbog nemilih scena.

Nemanja Popić koji je na letovanju u Grčkoj za Luftiku kaže da su u nedelju, 24. jula na istom parkingu nepoznati vinovnici oskrnavili njegov automobil i opljačkali ga zajedno sa saputnicima sa kojima je bio u obilasku srpskog spomen-groblja.

– Nismo nikog videli, ostavili smo auto na 20 minuta i kada smo se vratili zatekli smo razbijen prozor. Ukraden je laptop, GoPro kamera i neke lične stvari. Očigledno su meta srpski turisti koji obilaze groblje jer se ovako nešto ponavlja a policija ništa ne preduzima, dok znaju da nam skinu tablice kada nismo vezani – vidno izrevoltiran priča za naš portal Popić.

On je ceo slučaj prijavio policiji koja je izašla na teren.

– Zatim sam morao da odem u stanicu, dali su mi zapisnik ali mi ništa konkretno nisu rekli. Dobio sam mejl da im pošaljem podatke, serijske brojeve i tako dalje. Voleo bih da se ovo ne ponovi na tom istom mestu i da policija nešto uradi tim povodom – ističe Nemanja Popić.

Redakcija Luftike kontaktirala je grčku policiju s pitanjima šta preduzimaju povodom učestalih, sličnih napada na automobile srpskih turista, da li planiraju da obezbede pomenuto područje kako bi se pljačke u budućnosti sprečile i da li su do sada ikoga osumnjičili i uhapsili zbog pomenutih razbojništava.

Do objavljivanja ovog teksta odgovor iz grčke policijske stanice najbliže Zejtinliku još uvek nije pristigao.

Srpski turisti opljačkani kod Zejtinlika, polomljeni prozori na automobilima

Čitajte Luftiku na Google vestima

Stefan Savkić

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • pa ni nasa policija ne hvata nikoga, nit ih briga.. nasa drzava treba da kupi neki plac pored, napravi parking za posetioce, osvetljen, ogradjen i pod video nadzorom! nista za to groblje nisu uradili 100 godina, osim sto dodju da se slikaju

39 Shares
Share via
Copy link