Novi Sad Vesti

Ledena šuma ponovo u Dunavskom parku (VIDEO)

Uprkos epidemiji koronavirusa i najavama da će manifestacija “Ledena šuma” biti premeštena iz Dunavskog parka u Novom Sadu, ona će se i ove zime održati na istoj lokaciji. Program će biti nešto manjeg obima i neće biti klizališta.

Od četvrtka (17. decembar) se u delu parka ka Muzeju Vojvodine postavlja bina i ukrasna rasveta po okolnim stablima, kao i u saletli.

Reporteri 021.rs su zatekli radnike kako postavljaju opremu, ali nigde nije bilo nikave oznake ko i zašto izvodi radove u parku.

U Gradskoj kući, kao i u Gradskom zelenilu, i posle više poziva nisu dali objašnjenje ko je dozvolio da se i pored strogih epidemioloških mera koje su na snazi dozvoli postavljanje bine i druge opreme u Dunavskom parku i organizuje ova manifestacija.

Na sajtu Ledene šume se može videti saopštenje da su zbog epidemije Covida19 otkazali program za ovu godinu u vidu klizališta i drugih sadržaja, ali da će u periodu od 18. do 31. decembra kulturno-zabavni program publici predstaviti preko svoje Fejsbuk stranice i zvaničnog Jutjub kanala.

“Izvođači koji su angažovani na programima će snimati svoje nastupe bez prisustva publike u tehnički opremljenom prostoru u parku a uvažavajući sva pravila, mere i propise upotrebe Dunavskog parka za koje smo pribavili dozvole i odobrenja”, navodi se na sajtu.

Ledena šuma je saopštila i da će postaviti deo rasvete u Dunavskom parku.

Ova firma je letos dobila osam miliona dinara iz budžeta Grada za organizaciju manifestacije.

Podsetimo i da su prošle godine ekolozi pokrenuli pitanje opstanka ove manifestacije u zaštićenom prirodnom dobru i da je bilo reči da će se iseliti iz Dunavskog parka, ali kako se vidi, do toga nije došlo.

Kada ulazimo u Dunavski park gazimo po jermenskim nadgrobnim pločama

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

95 Shares
Share via
Copy link