Novi Sad

Ledena šuma i ove zime u Dunavskom parku: Vodič kroz smene i cene

Ledena šuma dunavski park klizalište
Foto: ledenasuma.rs

Nakon mesec dana trajanja, manifestacija „Ledena šuma“ u Novom Sadu će ovog vikenda, od 12. do 14. decembra, obeležiti kraj osme sezone klizanja, druženja i zimskih dešavanja.

I ovog, poslednjeg vikenda za posetioce je pripremljen raznovrstan muzičko-zabavni program a radno vreme klizališta do nedelje, 14. januara, je od 9 do 22.30 časova.

U petak, 12. januara na centralnoj muzičko-scenskoj bini od 19 časova nastupiće novosadski bend „Prizori“ koji će nas na najbolji način uvesti u vikend kvalitetnim rok zvukom i svirkom za pamćenje.

U subotu, 13. januara za najmlađe posetioce na programu je druženje i zabava sa „Haos“ animatorima koji će od 11 časova nastupiti na centralnom klizalištu „Ledene šume“.

Istog dana od 17 časova ljubitelji slikarstva imaće priliku da se oprobaju u tematskoj dvočasovnoj slikarskoj radionici studija „Slikaj i cirkaj“ koja će biti upriličena u saletli Dunavskog parka.

U subotu u večernjim časovima, na centralnoj muzičko-scenskoj bini nas očekuje i mini praznični koncert dečijeg horskog sastava „Sveti Vasilije Ostroški“ iz Beočina koji će nastupiti od 19 časova.

U nedelju, 14. januara, „Ledena šuma“ će se oprostiti od svojih posetilaca svirkom benda „Negde između“ koja je na programu od 20 časova.

ledena šuma zatvaranje program

U smeni od 21 čas i poslednji klizači imaće priliku da zatvore sezonu klizanja i druženja u jedinstveno dekorisanom ambijentu Dunavskog parka a radno vreme klizališta je do 22.30 časova.

U nastavku vam donosimo smene i cene za 2023/2024 godinu:

Klizanje, smene i cene

CENA ULAZNICE je 400 dinara – i za decu i za odrasle.

Klizanje će se organizovati u smenama, i to:

9.00 – 10.30

(besplatno za decu mlađu od 12godina – SAMO RADNIM DANOM)

Za sve posetioce, uz ulaznice/propusnice

11.00-12.30; 13.00-14.30; 15.00-16.30; 17.00-18.30; 19.00-20.30; 21.00-22.30

ULAZNICE MOŽETE KUPITI NA PRODAJNOM MESTU U DUNAVSKOM PARKU

PRAVNA LICA OSTVARUJU MOGUĆNOST KUPOVINE GRUPNE ULAZNICE PO CENI OD 150 RSD SVIM DANIMA, ZA GRUPU OD 10 I VIŠE ČLANOVA UZ SLANJE ZAHTEVA NA MAIL [email protected] SA NAZNAČENIM PODACIMA ZA IZDAVANJE PROFAKTURE

Grupne posete

Postoji mogućnost grupnih poseta koje se odnose na predškolske i školske grupe, sportske organizacije, učeničke domove i slične grupe.

Obavezna je pratnja vaspitača/nastavnika/učitelja.

Vaspitač/nastavnik/učitelj šalje mejlom najavu posete minimum 24 h pre posete na adresu [email protected] kako bi najavio posetu.

Tokom trajanja raspusta, za grupne posete se ostvaruje popust od 50% na ulaznicu uz gorenavedene uslove (pretnodna najava i odgovorna osoba tj.pratilac grupe).

Besplatne grupne posete do 22. decembra

U cilju popularizacije rekreativnog klizanja i u nastojanju da se najmlađim posetiocima uoči raspusta omogući kvalitetan zimski i praznični ugođaj, novosadska zimska manifestacija „Ledena šuma“ i ove sezone kroz program saradnje sa predškolskim i školskim ustanovama, sportskim i drugim klubovima, udruženjima građana u Vojvodini i Srbiji, omogućuje besplatne ulaznice na klizalište za grupne posete dece i učenika koji dolaze u pratnji svojih vaspitača, učitelja, razrednih starešina i pratilaca grupe.

Klizaljke

Iznajmljivanje klizaljki je 400 dinara

Najam guralica je 400 dinara

OBRATITE PAŽNJU: Ponesite ličnu kartu ili drugi dokument za najam klizaljki. U suprotnom, organizatori će usmeno od vas tražiti da ostavite mobilni telefon ili ključeve od stana kao garanciju (?!), iako to nisu naveli na sajtu.

Program

Кao i svake godine, u večeri otvaranja najmlađi posetioci imaće priliku da se po prvi put ove sezone oprobaju na najmodernijem klizalištu u regionu jer će od 19 časova biti omogućena besplatna smena klizanja za decu do 12 godina.

Кlizalište se u „Ledenu šumu“ ove sezone vraća u svom punom kapacitetu pa će tako u jedinstveno dekorisanom ambijentu Dunavskog parka, klizačima tokom narednih mesec dana biti na raspolaganju centralno natkriveno klizalište i njegova prateća kružna staza koja se prostire oko jezera u Dunavskom parku.

U sastavnoj ponudi „Ledene šume“ i ove godine naći će se zimski bazar – Snežni grad, u okviru koga će se predstaviti lokalni proizvođači hrane, slatkiša i zimskih delikatesa ali i umetnici i zanatlije na čijim štandovima će posetioci moći da kupe suvenire i novogodišnje poklone.

Uz podršku Grada Novog Sada kao i ostalih partnera na ovom projektu, ovogodišnjim programom manifestacije biće obuhvaćeni gotovo svakodnevni besplatni sadržaji kao što su animacije za najmlađe, pozorišne predstave, svirke, radionice i još mnogo toga zanimljivog.

U okviru programa društvene odgovornosti, „Ledena šuma“ će i ove zime uzeti učešće u humanitarnim akcijama koje imaju za cilj da pomognu našim sugrađanima ali i da u prazničnom periodu prikupe sredstva i paketiće za najugroženiju decu iz Vojvodine.

Svi prateći programi manifestacije su besplatni za posetioce ali imaju humanitarni karakter jer će se tokom celog održavanja ovogodišnje „Ledene šume“, do 14. januara sredstva prikupljati za Novosađanku Aleksandru Osvald kojoj su sredstva potrebna za lečenje zloćudnog tumora u inostrantvu.

Uz podršku kompanije „NIS a.d.“, u „Ledenoj šumi“ će i ove godine biti upriličen doček Dečije Nove godine koji je planiran za 31. decembar u dnevnom terminu kada će najmlađi novosađani uz dečiji gradski karneval i zabavni program, iz Dunavskog parka tradicionalno pustiti više od hiljadu balona novogodišnjih želja.

Кlizanje u „Ledenoj šumi“ svima je omogućeno po povoljnim cenama a više informacija o terminima klizanja i ulaznicma posetioci mogu pogledati na zvaničnoj stranici „Ledene šume“.

I ove godine, u prvoj nedelji održavanja manifestacije, od 18. do 22. decembra, „Ledena šuma“ omogućuje besplatne ulaznice za klizalište za sve grupne posete predškolskih i školskih ustanova a dolazak je potrebno najaviti putem mejla [email protected].

Za sve dodatne informacije u vezi sa ovogodišnjim programom manifestacije stoji Vam na raspolaganju naša služba za pres i komunikacije.

Očekujemo Vas i ove sezone u novosadskoj „Ledenoj šumi“!


Ledena šuma u Novom Sadu već dugi niz godina izaziva kontroverze i sukobe između dela javnosti koji se zalaže da Dunavski park, koji predstavlja javno dobro, ne bi trebalo da se koristi u privatne i komercijalne svrhe i onog drugog dela koji smatra da je ova lokacija idealna za otvoreno klizalište i propratne praznične sadržaje.

Manifestacija Ledena šuma održava se već sedam godina unazad, a Dunavski park kao mesto održavanja iste svaki put je u većoj ili manjoj meri preživeo oštećenja.

Pogledajte smene i cene za klizalište na Spensu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

komentara

Klikni da objaviš komentar

 • Ko vam je dozvolio da javno dobro namenjeno opštem i ravnopravnom korišćenju građana uzurpirate i iznajmite privatnoj firmi da naplaćuje ulaz građanima!
  SRAMOTA!

  • pobogu sve vam smeta ili je to nečije mišljenje, šta fali privremeno nazovi uzurpiranje, pa i deca će na raspustu imati koristi, sve što se preduzme vama i takvima kao vi svemu nađete zamerku, strava

   • S obzirom da je Dunavski park javno dobro svih građana, a mislim da je Ledena šuma deo programa za koji se apliciralo u projektu Novi sad – grad kulture 2021, ulaz bi trebao biti besplatan za sve građane i posetioce Novog Sada.
    Ako grešim, izvinjavam se organizatorima.
    Uzdravlje!

  • Ja u Swedskoj klizam za dzabe, nista ne naplacuju, doneses svoje klizaljke i picis ceo dan, mozes i da iznajmis klizaljke ako hoces a nemoras da ostavis ni licnu ni kljuceve… Pa pa Srbijooo

 • Svaka cast za projekat i uopste bilo kakva desavanja za vreme raspusta… Mozda se deca malo odvoje od racunara, telefona, igrica..i uzivaju u druzenju sa drugarima sto zapravo i jeste cilj.
  Podrzavam!

 • Oduševljena i ponosna novosađanka. Predivno novo mesto za igranjac i uživanje preko zime, za naše mališane , pun pogodak 🙂

 • Ako grad ne moze tako nesto da napravi naplati malo manje i sva sredstva u budzet stavi, onda neka neko zakupi pa zaradi.

 • Zašto danas 30 o4 2018 park nije vraćen u pređašnje stanje. Nedostaje oko 30 metara žive ograde, trava ne niče jer je zemlja zatrovana, zašto park nije kultiviran i zasađena trava. Napominjem da je park stariji od 100 godina i da je zaštićen kao spomenik prirode, gde su labudovi. Ovo je umesto spomenika prirode sada ruglo. Sram vas bilo što se sprdate sa nama. Izabrani ste da nam ulepšate, a ne zagorčavate život. U svakodnevnoj šetnji gledamm to ruglo u čijem je ćošku ummesto gradskog zelenila njihovo parkiralište i smetljište. Ovo se lako vidi u najobičnijoj setnji

6.1K Shares
6.1K Shares
Share via
Copy link