Novi Sad

Ledena šuma i ove zime u Dunavskom parku: Vodič kroz smene i cene

ledena suma

Radovi na izgradnji „Ledena šume“ započeli su izgradnjom izolacione platforme na kojoj će biti postavljena gotovo cela infrastruktura potrebna za održavanje ove manifestacije. Priprema terena u Dunavskom parku izvodi se u skladu sa svim dozvolama kao i tehničkim i bezbednosnim procenama za zaštitu prirode.

Zbog pomenutih radova i bezbednosti građana, moguće je povremeno zatvaranje delova pešačke staze oko jezera.

Šesta po redu manifestacija „Ledena šuma“ će se ove godine održati u periodu od 17. decembra, 2021. godine do 16. januara, 2022. godine, a na programu nas u duhu praznične tradicije i dobre zabave očekuje mnoštvo kulturnih dešavanja, edukativnih druženja, izložbenih aktivnosti i humanitarnih susreta.

Uz raznovrstan program, jedinstveni ambijent Dunavskog parka upotpuniće i praznična dekoracija kao i Snežni grad-zimski bazar koji je namenjen prezentaciji lokalnih zanatlija i umetnika kao i promociji vojvođanskih gastronomskih specijaliteta i zimskih delikatesa.

Natkriveno centralno klizalište i njegova kružna staza će se i ove godine prostirati na površini od 1300 kvadratnih metara, a u neposrednoj blizini biće pozicioniran i kafe namenjen posetiocima.

O samom programu manifestacije kao i o informaciji o svečanom otvaranju bićete blagovremeno obavešteni.

Svi programski sadržaji tokom trajanja ovogodišnje manifestacije „Ledena šuma“ održavaće se uz uvažavanje svih preporuka i propisanih epidemioloških mera koje budu na snazi.

U nastavku vam donosimo smene i cene od 2019. godine, pošto se očekuje da će ostati iste:

Klizanje, smene i cene

CENA ULAZNICE je 200 dinara (i za decu i za odrasle) radnim danima, a vikendom 250 dinara.

Klizanje će se organizovati u smenama, i to:

9.00 – 10.30

(besplatno za decu mlađu od 12godina – SAMO RADNIM DANOM)

Za sve posetioce, uz ulaznice/propusnice

11.00-12.30; 13.00-14.30; 15.00-16.30; 17.00-18.30; 19.00-20.30; 21.00-22.30

Ledena šuma ove sezone kroz program saradnje sa predškolskim i školskim ustanovama omogućuje besplatne ulaznice na klizalište za grupne posete dece i đaka koji dolaze u pratnji svojih vaspitača, učitelja i razrednih starešina, u periodu od 7. do 21. decembra.

Grupne posete i željene termine moguće je rezervisati svakog radnog dana, u svim smenama koje su satnicom predviđene na klizalištu a zainteresovane institucije se više mogu informisati putem sajta i društvenih mreža manifestacije.

Za sve one koji nemaju sopstvene klizaljke, postoji mogućnost iznajmljivanja na licu mesta po veoma povoljnim cenama.

Klizaljke

Iznajmljivanje klizaljki je 200 dinara

Najam sprave pingvin je 250 dinara

OBRATITE PAŽNJU: Ponesite ličnu kartu ili drugi dokument za najam klizaljki. U suprotnom, organizatori će usmeno od vas tražiti da ostavite mobilni telefon ili ključeve od stana kao garanciju (?!), iako to nisu navali na sajtu.

Program

Tokom mesec i po će trajati programi, a ulaz u park se neće naplaćivati dok će ulaz na ledenu površinu biti tarifiran po istaknutom cenovniku. U prepodnevnoj smeni namenjenoj isključivo deci, klizanje će biti besplatno uz stručni nadzor instruktora klizanja. Na natrkivenoj, popločanoj platformi uz sam rub klizališta posetioci svih generacija uživaće u vikend nastupima muzičkih sastava, DJ-eva, pozorišnih trupa i animatora, a moći će da učestvuju i u kreativnim i edukativnim radionicama. U najlepšoj saletli, svim ljubiteljima klasične muzike predstaviće se novosadski virtuozi.

U ponudi će biti i zimski delikatesi i ručni radovi novosadskih zanatlija.

Pogledajte smene i cene za klizalište na Spensu

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

komentara

Klikni da objaviš komentar

 • Ko vam je dozvolio da javno dobro namenjeno opštem i ravnopravnom korišćenju građana uzurpirate i iznajmite privatnoj firmi da naplaćuje ulaz građanima!
  SRAMOTA!

  • pobogu sve vam smeta ili je to nečije mišljenje, šta fali privremeno nazovi uzurpiranje, pa i deca će na raspustu imati koristi, sve što se preduzme vama i takvima kao vi svemu nađete zamerku, strava

   • S obzirom da je Dunavski park javno dobro svih građana, a mislim da je Ledena šuma deo programa za koji se apliciralo u projektu Novi sad – grad kulture 2021, ulaz bi trebao biti besplatan za sve građane i posetioce Novog Sada.
    Ako grešim, izvinjavam se organizatorima.
    Uzdravlje!

  • Ja u Swedskoj klizam za dzabe, nista ne naplacuju, doneses svoje klizaljke i picis ceo dan, mozes i da iznajmis klizaljke ako hoces a nemoras da ostavis ni licnu ni kljuceve… Pa pa Srbijooo

 • Svaka cast za projekat i uopste bilo kakva desavanja za vreme raspusta… Mozda se deca malo odvoje od racunara, telefona, igrica..i uzivaju u druzenju sa drugarima sto zapravo i jeste cilj.
  Podrzavam!

 • Oduševljena i ponosna novosađanka. Predivno novo mesto za igranjac i uživanje preko zime, za naše mališane , pun pogodak 🙂

 • Ako grad ne moze tako nesto da napravi naplati malo manje i sva sredstva u budzet stavi, onda neka neko zakupi pa zaradi.

 • Zašto danas 30 o4 2018 park nije vraćen u pređašnje stanje. Nedostaje oko 30 metara žive ograde, trava ne niče jer je zemlja zatrovana, zašto park nije kultiviran i zasađena trava. Napominjem da je park stariji od 100 godina i da je zaštićen kao spomenik prirode, gde su labudovi. Ovo je umesto spomenika prirode sada ruglo. Sram vas bilo što se sprdate sa nama. Izabrani ste da nam ulepšate, a ne zagorčavate život. U svakodnevnoj šetnji gledamm to ruglo u čijem je ćošku ummesto gradskog zelenila njihovo parkiralište i smetljište. Ovo se lako vidi u najobičnijoj setnji

6.1K Shares
6.1K Shares
Share via
Copy link