Beograd Magazin

Uhapšen falsifikator koji je po celoj Srbiji prodavao lažne PCR testove za 4.000 dinara

pcr-testiranje-cena
Foto: Andrej ISAKOVIC / AFP

Muškarac iz Beograda, kojeg je redakcija Luftike razotkrila prilikom prodaje lažnih PCR testova uhapšen je danas, potvrđeno je iz MUP-a.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, SBPOK – Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog dužilaštva u Beogradu, uhapsili su N. M. (34) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio više krivičnih dela falsifikovanje isprava.

On se tereti da je, od februara 2021. godine, koristeći lažne podatke do kojih je došao iz javno dostupnih podataka u bazi APR-a, napravio i registrovao domen www.ws-rfzo.co.rs, koji je koristio kao bazu za falsifikovane negativne potvrde PCR testova.

Takođe, kako se sumnja, N. M. je registrovao i domen www.euprava-gov.rs, preko kojeg je napravio mejl za slanje obaveštenja i falsifikovanih PCR testova u PDF formatu poručiocima ovakvih dokumenata.

Za navedenu uslugu poručioci su osumnjičenom uplaćivali iznos od 4.000 dinara na njegov račun u jednoj banci.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela jedan računar, mobilni telefon marke „I-phone 12mini“, jedan eksterni HDD, USB i novac u iznosu od 900 evra.

Navedeni domeni su na osnovu Zahteva Posebnog tužilaštva za borbu protiv visokotehnološkog kriminala ugašeni.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Izgleda kao med, miriše kao med, a med nije: Gotovo svaka druga teglica koju kupite je falsifikat

Redakcija Luftika.rs

komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
18 Shares
Share via
Copy link