Magazin

Pamtimo ga kao Avaksa iz „Kengura“, ali mnogi ne znaju za njegovu borbu sa heroinom

avaks kolaž
Printscreen YT Collage

„Kako bre ti čoveče ne kapiraš da sam ja najrentabilniji kad sam ovde?! Ja nemam prihode, al nemam ni rashode“, samo su neke od legendarnih Avaksovih replika iz filma „Kad porastem biću Kengur“, koje se i danas prepričavaju iako je prošlo punih 18 godina od kada je kultni film objavljen.

Avaksa je glumio Lazar Strugar, tada tek mladić, koji se predstavio široj javnosti u ovoj sjajnoj roli, ali je neočekivano nestao sa scene i već dugo nismo znali razlog zbog čega ga nismo gledali skoro dve decenije u nekom novom filmskom hitu.

Odgovor nije jednostavan, a Lazar je imao problema sa zavisnošću. On je o svom problemu sa heroinom govorio otvoreno pre dve godine, povodom meseca borbe protiv bolesti zavisnosti i poručio da se konačno vraća glumi.

Tada je ispričao da je heroin ostavio na sedamnaestomesečnom programu odvikavanja, a otkrio je i kako iskreno veruje da je njegova zavisnost posledica „duhovnih problema“.

– Ne tvrdim da je tako, ali kod mene barem je duhovni problem bio, narkomanija je bila konsekvenca mog duhovnog problema, što nisam znao gde sam, ko sam, gde idem, šta radim, ali do toga ne možeš da dođeš kada si loše fizički, kada si loše psihički. Duboko sam ubeđen da je narkomanija bolest duha, naravno i duše, ali tek pošto se razboli duh – ispričao je tada Lazar, koji se može pohvaliti srećnim brakom i činjenicom da je otac troje dece.

Bila je Gangulina i Đuričkova ljubav u Kenguru, danas lepa konobarica Ljubica ovako izgleda (FOTO)

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.2K Share
1.2K Share
Share via
Copy link