Balkan Magazin

„Želeo sam da umrem, stavljao sam toliko fiksa u kašiku“: Pisac Feđa Štukan iskreno o teškim trenucima

Fedja Stukan
Foto: Printskrin

Feđa Štukan, domaćoj publici poznat po ulogama u filmu „Nečista krv – greh predaka“ i seriji „Klan“ izaziva veliko interesovanje ali i poštovanje javnosti zbog iskrenosti sa kojom opisuje svoj život u knjizi “Blank”.

Na jednoj od nedavno održanih promocija on otvoreno govori sa mentalnim problemima sa kojima se borio, narkomanijom i suicidnim mislima.

Devojka mu se ubila a on je i on želeo isto

I to nažalost nisu bili svi izazovi na koje je naizlazio.

– Najteži trenutak u mom životu je bio smrt moje devojke, koju sam našao mrtvu u kadi. Dugo sam krivio sebe zbog toga, mada nisam bio kriv. Ugljen-monoksid je ubio. Krivio sam sebe jer nisam bio tu tada. Pokušavao sam da pijem, pa da alkoholom ubijem emocije, da ih svedem na minimum. To je pogoršalo stvari- rekao je Feđa.

Očekivano, to nije rešilo problem. Postao je agresivan a onda je uporno pokušavao da se ubije.

– Pokušavao sam u mislima da se dovedem dotle da to sebi uradim, ali nisam mogao. Dođem do ivice, i nisam mogao to da napravim – kazao je iskreno bosansko-hercegovački glumac, koji iz rata na ovim prostorima pamti jezive stvari.

Pucanj pa ludnica

– Pucao sam čoveku u glavu snajperom i promašio sam ga, jer je bio predaleko i sreća pa sam promašio. Pucao sam da ubijem i to je najstrašnija stvar. Nisam ga ubio srećom, ali u svojoj glavi je dovoljna odluka bila da ću pucati u živo biće- ispričao je Feđa dodajući da je ovo bio okidač, događaj posle koga je završio u “ludnici”.

– Prva tri meseca mi je bilo užasno, nisam se razlikovao ni od bilo kog drugog ludaka. Živeo sam na intenzivnoj nezi psihijatrije, jer su dvanaest kreveta bili za čitavu državu, baš najteži pacijent – priznao je četrdesetosmogodišnji Feđa, koji je nekada muku mučio sa narkoticima.

Život i smrt na fiksu

– Petnaest godina sam bio na drogi. Nisam uvek bio toliko dugo aktivan, ali poslednjih nekoliko godina tog perioda sam baš bio na dnu. Voleo sam da stavim što više droge u kašiku, a što manje vode, da fleš bude što jači. Tad se desio takav fleš, da me je odmah ubio, a povratak u život je bio u trenutku- otvoren je Feđa.

Nije se život gasio postepeno i nije se vraćao postepeno, nego se vratio odmah i ugasio odmah. Prošlo je dvadeset minuta. Spojila se smrt i život, nije bilo prolaska vremena – otvorio je dušu Štukan.

Izvor: Blic

Muzičar Goran Bare: „Bio sam narkoman, žena mi je umrla kraj mene“

 

Čitajte Luftiku na Google vestima

76 Shares
Share via
Copy link