Magazin

Novosađanka je bila velika zvezda 90-tih, povukla se sa estrade i posvetila duhovnom životu

Pevačica Ksenija Mijatović koja je na vrhuncu popularnosti, devedesetih godina, odlučila da se povuče iz javnosti i da se posveti duhovnom životu, danas izgleda potpuno drugačije.

Ksenija je sada trener programa „Izlečite svoj život“, a jednom prilikom je otkrila i da se od detinjstva bori sa neizlečivim oboljenjem kože.

View this post on Instagram

I tako… “vratila” se korona i sa njom novi talas problema oko reorganizacije posla ili celokupnog života. Sada se već otima kontroli ne samo korona, već i sve ono što možemo da osećamo usled svega. U istom danu i da budemo motivisani i nadahnuti i već u ostatku dana da osećamo besmisao, neraspoloženje, zabrinutost … Ovaj rolerkoster raznih emocija koje možemo osećati je očekivan i apsolutno legitiman. Sasvim je u redu da se tako osećamo svi. Neki malo lakše sa svime što nas okružuje, neki malo teže, ali nema nedodirljivih. Moj savet je : Dajte sebi prostora da vidite šta je VAMA potrebno od dana koji je pred vama, a ne šta je danu koji je pred vama potrebno od vas!!! Nikad nije bilo važnije nego baš sada, da osluškujete sebe i da se usmerite na ono što je vama potrebno da biste bilo vi ok ali i svi oni kojima ste potrebni 🙏🙏🙏 #psihologija #motivacija #radnasebi #samopouzdanje #licnirast #licnirazvoj #emocije #ljubavpremasebi #radost #zivot #mentalnozdravlje #dobremisli #um

A post shared by Ksenija Mijatovic (@mijatovicksenija) on

– Danas sam licencirani trener programa „Izlečite svoj život“, po principima filozofije Lujze Hej, i svoj glas koristim da ljudima, osim divnih pesama, prenesem i reči podrške, optimizma i vere, te poruku da je sva snaga u nama samima i da zaista možemo sve, samo ako to istinski želimo – rekla je ina jednom prilikom.

– Bolest depigmentacije kože za koju zvanična medicina nema lek ni danas, a ni odgovore na pitanja zašto i kako nastaje. Tokom svih ovih godina veliki broj ljudi, sa istim ili sličnim problemima, obratilo mi se za pomoć – ispričala je Ksenija svojevremeno.

View this post on Instagram

Koliko puta ste čuli ili sami izgovorili rečenice: “jasno znam u čemu je problem, znam i šta treba da uradim ali kad dodje do toga – ja ne mogu i ipak to ne uradim” ? Ovo je najlakši način da vam dočaram koliko je važna veza uma i tela i zašto i kada su sve karte na vašoj strani – ipak ne uspevate da napravite korak ka promeni. Ako ste do sada bili u osećaju krivice zbog toga,vreme je da to zaustavite zato što postoji veoma konkretan razlog zašto je to tako. Bilo koja “blokada” koju doživljavamo danas,posledica je emocionalnog odgovora na neku situaciju koja se desila nekada u prošlosti.Zato je veoma važno da znamo da neke izazove nnije dovoljno da rešavamo samo intelektom (raciom) već je važno da se pozabavimo telom. svi naši emocionalni odgovori na stres,probleme,traume – nalaze se u telu ili kako se u mojoj profesiji kaže – utelovljeni su. Zato da bismo nekada razumeli zašto nešto ne možemo iako znamo šta nam je činiti – ovo je odgovor. Kako da uradite nešto za šta ne znate kako izgleda i ne znate kakav je osećaj jer to nemate u svom iskustvu … ovo je veoma važno jer ne samo drugima već I SEBI NE MOŽEMO SAMO RACIONALNIM PRUŽITI NEŠTO što nemamo u svom iskustvu i ne znamo kako je biti u tom nečemu drugom,drugačijem… Zato nas telo nekada “štiti” od tog novog,drugačijeg čak i kada mi želimo promenu … jer telo ne zna kako je biti “tamo”. Kako nas telo štiti, kako razumeti svoje blokade i otkloniti ih,bio je damo jedan deo naše radionice “moje telo – moj hram” Više o svemu ću vam pisati u novom tekstu koji ću postaviti za koji dan… #radionice #beograd #pozitivnapsihologija #licnirast #dobremisli #motivacija #radnasebi #napredak #rast #život #meditacija #telo #psihologija #ucenje #pozitiva #samonapred #život #radost #ljubav #emocije #healing #emocionalnainteligencija

A post shared by Ksenija Mijatovic (@mijatovicksenija) on

– Želeli su da prevaziđu svoje barijere i strahove, a ja sam se trudila da ih svojom pričom inspirišem. U meni su videli nekog čiji životni put ničim nije bio uzdrman, a to baš i nije bilo tako. Moj put do zvezda bio je dug – rekla je ona jednom prilikom.

View this post on Instagram

Nisam mogla a da se ne osvrnem na jednu čestu rečenicu koju pronalazimo i čitamo u mnogim knjigama samopomoći,motivacionih govornika i mnogih ljudi u ovom polju a to je – “ISTINSKO JA”, “AUTENTIČNO JA “kao da je to neki nedostižni cilj do kog moramo da dodjemo a ukoliko ne uspemo,osudjeni smo na patnju,nezadovoljstvo i neuspeh . Nemam reči!!! Moje vidjenje istog je sledeće : ISTINSKO JA je dinamička kategorija!! u svakom trenutku vi ste vaše ISTINSKO JA! sa svim razumevanjem ,znanjem i svešću koje imate za taj trenutak i o tome kako funkcionišete u svom životu. Svaki trenutak,svaki period života koji ste proživeli je bio vaše istinsko,autentično ja! Bez obzira kako je to izgledalo! Ali sa vašim potrebama ,željom da menjate svoj život na bolje ,vi menjate i sebe polako i lagano i svaka mala promena je opet vaše novo istinsko ja! i sve tako do trenutka dok ne postanete zadovoljni onim što imate i što vi jeste! Ne mučite sebe nedovoljno jasno objašnjenim izrazima i rečenicama! Čovek se menja dok je živ 🙏🙂 polako,lagano u tempu koji mu prija ,svako od nas konstantno živi svoje istinsko ja koje se menja ,razvija do tačke zadovoljstva🙏 Sve što jesmo,je više nego dovoljno za sve ono gde želimo da budemo! ne opterećujte se ! ŽIVITE! sve što nam je potrebno dodje kada je potrebno!🙏🙂❤️ #dobremisli #psihologija #promena #zivot #radost #motivacija #selfhelp #positivevibes #positivethinking #trueself #radnasebi #licnirazvoj #joy #life #kažištaosećaš #personaldevelopment #coaching #motivation #emocije

A post shared by Ksenija Mijatovic (@mijatovicksenija) on

– Ono najvažnije što sam shvatila kroz komunikaciju sa svim tim divnim ljudima je da svi nosimo neki bol duboko u sebi. Neko se lakše bori sa njim, neko teže… Ali, naposletku, svi želimo isto – da budemo voljeni i volimo, da imamo dobre međuljudske odnose i realizujemo sopstvene potencijale. Odavno već znam da ljude, osim svojim glasom, želim i mogu da inspirišem i svojim rečima – ispričala je tada.

Bila je velika folk zvezda, umrla je u 39. godini u Novom Sadu, danas je niko ne pamti

Izvor: Telegraf

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

171 Shares
171 Shares
Share via
Copy link