Magazin Poznati

Čuvena Šarlot se godinama borila sa alkoholizmom i predrasudama jer je samohrana majka usvojene dece (FOTO)

Kristin dejvis naslovna
Foto: James Devaney / Getty Images

Ukoliko spomenemo ime Kristin Landen Dejvis (57), verovatno mnogi neće znati o kome se radi, međutim, ako dodamo da je reč o Šarlot iz čuvenog serijala „Seks i grad“, gotovo da nema osobe kojoj se neće razvući osmeh od uva do uva.

Ova prelepa i šarmantna glumica i producent je širu publiku i kritiku osvojila upravo ulogom u ovom serijalu, a baš poput svog lika u seriji odlučila se za usvajanje dece.

Kristin dejvis 3
Foto: Instragram / iamkristindavis

Svoj privatni život voli da drži daleko od svetlosti reflektora, godinama se borila protiv predrasuda, baš zato što je usvojila tamnoputu devojčicu, a mnogi ne znaju da je godinama vodila bitku sa alkoholizmom i da je iz borbe sa zavisnošću izašla kao pobednik.

Sa 9 godina shvatila da želi da postane glumica, prva zapažena uloga u „Melrouz Plejsu“

Kristin je rođena 23. februara 1965. godine, u Boulderu, državi Koloradu u Americi. Njeni roditelji su se razveli kad je bila beba. Njen očuh, profesor Kit Dejvis, ju je usvojio nakon što se oženio njenom majkom, Doroti 1968. godine, piše Stil Kurir.

Ima tri sestre iz prethodnog braka svog očuha. Kristin je sa 9 godina shvatila da se želi da se bavi glumom kad je igrala u predstavi „Snežana i sedam patuljaka.“

Nakon diplomiranja 1987. godine, Kristin se preselila u Njujork, gde je radila kao konobarica, pre nego što je otvorila studio joge s prijateljicom.

Iako je 1991. godine je glumila u nekoliko epizoda sapunice „General Hospital“, 1995. je dobila ulogu Bruk Armstrong Kembel u seriji „Melrouz Plejs“, kada se zapravo i probila u Holivudu.

Godinu dana kasnije, napustila je seriju nakon što su producenti ubili njen lik.

Kasnije, Kristin se pojavila u serijama „Prijatelji“, Sajnfild“ i „Vil i Grejs“.

„Seks i grad“ i planetarni uspeh

Nakon nekoliko uspešnih pojavljivanja na filmovima u sporednim ulogama, Kristin je debitovala i na Brodveju.

1998. godine izabrana je za ulogu Šarlot Jork u seriji „Seks i grad“. Sa tom ulogom je postala svetski priznata i poznata glumica, a nominovana je i za nagrade Emi i Zlatni globus 2004. godine, kada se serija i završila.

Tu rolu je ponovila u filmovima „Seks i grad“ (2008.) i „Seks i grad 2“ (2010.), kao i u nastavku „And just like that“ koju su poznate devojke snimile prošle godine, a sledeća sezona se očekuje u 2023. godini.

Usvojila decu kao samohrana majka

Šarlot se u seriji borila s neplodnošću, pa je sa suprugom usvojila devojčicu, a u stvarnom životu, na isti potez se 2011. godine odlučila i Kristin, ali kao samohrana majka.

Kritin dejvis 2
Foto: Instragram / iamkristindavis

57-godišnja glumica nikad se nije udavala, a pre deset godina se odlučila na proširenje porodice i usvajanje dece, o kojima se ne zna mnogo.

Vest o usvajanju je podelila na svojoj Fejsbuk stranici.

Kristin Dejvis je 2011. usvojila ćerku Gemu Rouz Dejvis, a 2018. usvojila je i sina Vilsona.

Borba protiv predrasuda

Zvezda hit serijala iz devedesetih u medijima je otvoreno i često govorila o usvajanju, kako o samomprocesu, tako o odnosu sa ćerkicom koja je tamnoputa.

– Kažu ti da na početku moraš da se staviš u ulogu dadilje i da ne smeš da se vežeš previše, u slučaju da se biološka majka predomisli i poželi dete nazad.

Pokušavaš tako da razmišljaš, ali to je zaista teško. Kad je stigla u moju kuću, spavala mi je na grudima jer se kao usvojitelj moraš brinuti o stvaranju povezanosti – izjavila je.

Kristin dejvis ćerkica
Foto: Profimedia

Kristin je kao majka morala da se bori i protiv predrasuda i da zaštiti dete od zlih komentara:

– Kad imaš dete, što je kao da ti je srce van tela, a to srce je igrom slučaja u tamnoputom telu, zaista je teško suočavati se s ljudima koji se konstantno bore protiv tvog deteta.

Stalno joj govorim: tvoje kovrdže su prekrasne, tvoja koža je prekrasna. Ti si snažna. Ti si boginja – rekla je ona svojevremeno.

Pobedila zavisnost i ponovo snima sa devojkama

Kristin je lečeni alkoholičar. U jednom intervjuu je objasnila kako je rano upoznata sa alkoholom u mestu u kojem je odrastala.

– Alkohol me je oslobodio. Bila sam zaista stidljiva i nisam znala kako da izađem iz svoje ljušture. Pila sam iz istog razloga kao što sam volela da glumim. Želela sam da osetim stvari i da se izrazim i budem slobodna. A nisam prirodno takva – kaže Kristen.

O njenom izgledu se u poslednjih par godina puno govorilo. Nekada prirodna Šarlot danas izgleda potpuno drugačije i to zbog toga što se podvrgnula plastičnim operacijama, za koje mnogi kažu da su joj samo umanjile lepotu.

Kristin dejvis
Foto: Instagram / iamkristindavis

Danas živi sama sa svojom decom u Kaliforniji i snima nastavak serije „And just like that“ sa svojim dobro poznatim koleginicama Sarom Džesikom Parker i Sintijom Nikson.

Izvor: Stil Kurir

Slavnu glumicu Holivud odbacio zbog jedne stvari, a kad je preminula svi su prepuni saosećanja (FOTO)

35 Shares
Share via
Copy link