Magazin

Decenije propagiranja kriminalaca i lopova uzele danak, reč sramota više ne znači ništa

kanta za smeće
Printscreen

Prezirem lopove. Toliko je jednostavno. Ne vidim kako je moguće da dobar čovek gurne ruku u tuđi džep, da uzme šta nije njegovo i okoristi se na tako podli način o tuđu imovinu. Nekada su se znali osnovni društveni postulati, reč sramota imala je svoje značenje i vrednost, a čast i poštenje bili su ideali kojima su težili pojedinci koji čine jednu normalnu društvenu zajednicu.

Prosto ne znam šta je gore, da li secikese koji uzimaju privatnu imovinu ili oni u odelima zaštićeni raznim funkcijama i imunitetima koji kradu društvenu svojinu. Umesto da čuvamo našu zemlju, naše duhovno i materijalno, dozvolili smo političarima da svoje pljačke legalizuju i mirne duše uzimaju ono što ni po kojem osnovu nije i ne može biti njihovo.

U Srbiji je naše postalo samo moje. Decenije propagiranja kriminalaca i lopova po medijima uzele su danak, a sav taj trud i težnja ka destrukciji isplaćuje se svakodnevno. U našoj zemlji lopovi su postali toliko društveno prihvaćeni da ne čudi opšta otimačina kojoj smo svedoci.

Od političara, javnih izvršitelja, mafijaša i sitnih lopova normalan čovek koji se u životu trudi da bude ispravan sugrađanin više ne može da živi i opstane. Prosto nam nije više ni strano kada vidimo jedan ovakav snimak.

Neobjašnjiv postupak čoveka koji je parkirao svoj luksuzni automobil kako bi spakovao u prtljažnik uličnu kantu za smeće. Nišlije nisu mogle da poveruju čemu prisustvuju, te su samo snimili ovu sramotnu scenu. Da li uopšte postoji logično objašnjenje za ovakav jedan lopovski čin?!

Epilog? Pa zahvaljujući Nišlijama koje su snimile ovu grozotu i pozvale policiju uhapšen je sedamdesetosmogodišnji muškarac koji je sa svojim mercedesom pokušao da ukrade kantu. Slučaj je prosleđen policijskoj upravi u ovom gradu.

Nišlije se pobrinule da niko ne bude bez hleba: “Ako si gladan, posluži se!”

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
248 Shares
248 Shares
Share via
Copy link