Koronavirus Srbija

Korona izmiče kontroli, virus ušao u Simpo, Gradsku upravu i Zdravstveni centar

koronavirus srbija

Vranje je posle Beograda grad sa najviše pozitivnih na COVID 19 u Srbiji, objavio je sajt Ministarstva zdravlja, jer je ovde koronom inficirano 19 osoba, a u glavnom gradu 29.

U Pčinjskom okrugu ukupno je na korona virus pozitivno 25 lica, od toga četiri u Bujanovcu i dvoje u Vladičinom Hanu.

Svi izveštaji o epidemiološkoj situaciji u Vranju ne sadrže detalje o žarištima još uvek upornog virusa koji se ne predaje, ali se pretpostavlja da su u pitanju posledice kontakata zaposlenih u fabrikama sa članovima svojih porodica i drugim licima.

Prema pouzdanim informacijama Info Vranjskih, korona je ušla i u “Simpo”, odakle je desetak novoobolelih, ali i Gradsku upravu, odakle ima najmanje jedan hospitalizovan pacijent.

U nedelju popodne za Niš je prebačena i jedna medicinska sestra iz kovid bolnice, rođena 1962. godine, sa obostranom upalom pluća.

Reč je o četvrtoj sestri iz kovid bolnice za koju se sumnja da je obolela od korone, uz tri tehničara koji su raniji dobili ovu bolest.

Krizni štab grada Vranja prestao je da se oglašava po ovom pitanju, pa sve podatke treba uzeti sa rezervom, jer je osim sajta ministarstva niko, ni zvanično ni nezvanično, ne oglašava po pitanjima epidemije.

Idu izbori.

Radnicima Simpa tražili da se pismeno odreknu 100 evra

123 Shares
123 Shares
Share via
Copy link