Magazin

Srbija plače za Borkom (37) koju je dečko zaprosio na dan kada je saznala da ima metastaze svuda po telu

borka-stefanovic
Foto:preuzeto sa /facebook/Društvo onkoloških pacijenata Vranje

Društvo onkoloških pacijenata Vranje saopštilo je na svojoj Fejsbuk stranici da je preminula njihova članica i sugrađanka Borka Bokica Stefanović (37), za koju se cela Srbija mesecima borila.

Društvo je pre tri dana upozorilo da Borki, koja se već tri nedelje nalazila u Atini na lečenju, ponestaje novca za lečenje.

Prema predračunu iz bolnice, bilo je neophodno još 10.000 evra. Nažalost, Borka je preminula 12. jula, piše Nova.

– U 38. godini preminula je naša Borka Bokica Stefanović. Ne postoji reči kojima bi izrazili svoju tugu, jer je otišla najbolja, najhrabrija i najplemenitija devojka koju poznajemo. Bila je jedinstvena, unosila je radost gde god je bila, jer je i sama bila to – radost. Pamtićemo je takvu, sve dok bitišemo. Ne postoji smrt, postoje samo seobe – napisalo je Društvo onkoloških pacijenata iz Vranja na Fejsbuk stranici.

Iz Društva podsećaju da se Borka razbolela pre tri godine, kada je imala 34. Ni sanjala nije da ima metastatski karcinom dojke i da će joj se život okrenuti naglavačke.

– Jedna operacija, zatim hemioterapija, opet operacije, pa terapije, i tako iz dana u dan, iz godine u godinu. Stoički je podnosila sve, i samo najbliži su znali kroz koju golgotu prolazi. Ma koliko joj teško bilo, nije to pokazivala, već se sa žarom priključila našem udruženju. Bila je uvek prva, da organizuje, da uradi i da pomogne drugima. U njenom rečniku nije postojalo ‘ne’, već ‘može’, ‘nema problema’, ‘tu sam za tebe’ – rekli su iz Društva.

Društvo je često apelovalo na sve koji mogu, da pomognu u prikupljanju novčanih sredstava za Borkino lečenje.

– Sada kada joj je najteže, potrebni smo joj kao vazduh. Najmanje što možemo da uradimo za nju jeste da u skladu sa svojim mogućnostima uplatimo novac na njen račun. Što bi naša Bokica rekla: 50, 100 dinara, koliko ko može. Za našu zvezdu, anđela, devojku neverovatne energije i čiste duše!

Nažalost, bolest je ipak pobedila Borku.

Podsetimo, Borka Stefanović iz Vranja je pre tri godine napipala promene na dojci, a ultrazvučni pregled pokazao je promene u vidu fibroadenoma, benignih promena.

Nastavila je svoju svakodnevicu na poslu i uživala sa dečkom Stefanom, uz redovne lekarske preglede, a onda je osetila bol u leđima i oduzetost desne noge.

Bila je nepokretna 38 dana, a nakon operacije kičme, rezultati biopsije pokazali su da je promena u pršljenu bila metastaza.

Tada je krenula njena borba za život, a veliku podršku pružao joj je i dečko koji ju je zaprosio baš na dan kada je saznala da ima metastaze svuda po telu.

TUGA: Preminula bivša svetska šampionka (32) tokom prevremenog porođaja

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link