Magazin

Radnicima Simpa tražili da se pismeno odreknu 100 evra

simpo

Portalu InfoVranjske javio se radnik iz kompanije “Simpa” sa informacijom “da se radnici ove fabrike potpisuju da ne žele 100 Vučićevih evra”.

– Postupajući po naročitom nalogu “odozgo”, zaposleni u “Simpu” potpisuju se da ne žele da uzmu 100 evra pomoći koje je Vučić obećao svim punoletnim građanima Srbije zbog negativnih ekonomskih posledica epidemije virusa korona – kaže sagovornik InfoVranjskih.

Radnik “Simpa”, gnevan i uznemiren, poručuje da je lako biti “patriota kada su vam puni džepovi”!

– Nije teško direktorima da odbiju 100 evra, to je za njih sitnica, ali šta da radimo mi radnici iz proizvodnje sa minimalnim primanjima, minimalcem, to su za nas ipak pare, ali se može dogoditi da baš svi zaposleni u fabrici odbiju obećan novac, pa da se posle rukovodioci hvale “patriotizmom” radnika “Simpa” – fatalista je sagovornik InfoVranjskih.

Podsećamo, na zaposlene u vranjskim javnim preduzećima i ustanovama već se danima vrši pritisak da se odreknu obećanog novca u korist države.

Počelo telefonsko prijavljivanje za 100 evra

Svi punoletni državljani, koji imaju ličnu kartu i prebivalište u Srbiji od danas mogu da se prijave putem kontakt-centra za jednokratnu pomoć od 100 evra.

Prethodno je 13. maja počelo prijavljivanje elektronskim putem, preko portala Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs.

Broj telefona kontakt-centra je 0800 101 100.

Prilikom podnošenja prijave, punoletni državljani Republike Srbije dostavljaju sledeće podatke: jedinstveni matični broj građanina (JMBG), registarski broj važeće lične karte, naziv banke kod koje je otvoren ili će biti otvoren račun na koji se uplaćuje jednokratna novčana pomoć.

U kontakt-centru će građani imati priliku da čuju automatski snimljen glas, kome će moći da ostave svoje podatke.

Matični broj i broj lične karte će građani unositi koristeći brojeve telefonske tastature, a ime banke će izgovarati ili birati pritiskom na taster.

Primaoci penzija i korisnici novčane socijalne pomoći automatski su prijavljeni za isplatu jednokratne pomoći, odnosno nema potrebe da se prijavljuju.

Isplata za primaoce penzija počeće danas.

10 najčešćih pitanja i odgovora o 100 evra pomoći

PARTNERI SAJTA


898 Shares
898 Shares
Share via
Copy link