Koronavirus Srbija

U Srbiji još 4 osobe preminule od posledica koronavirusa, izlečeno 1.426 ljudi

ivana-milosevic

U Srbiji su preminule još četiri osobe od koronavirusa, rečeno je na konferenciji za medije.

Ukupan broj umrlih je 189.

U Srbiji je hospitalizovano 2386 pacijenata. Do sada je testirano 96.637 osoba. Do sada je izlečeno ukupno 1.426 zaraženih osoba, a na respiratorima je 57 osoba.

Procenat novih zaraženih u odnosu na ukupan broj testiranih je samo 3,08.

Kako je rekla doktorka Ivana Milošević, od ponedeljka se relaksiraju mere u Srbiji, ali je važno da građani budu oprezni.

“Imamo novi režim mera od ponedeljka, one su ublažene i relaksirane. Apelujem da se poštuju sve procedure za kontakte koje će biti savetovane, jer je to jedini način da situacija bude pod kontrolom”, poručuje Milošević.

Doktorka ocenjuje i da su trenutne cifre su ohrabrujuće.

“Broj novoinficiranih je 3,08 odsto, daleko ispod pet, ali tu su mučne brojke o broju bolesnih, preminulih i onih na respiratoru. Pored toga, naglasila bih da je 1426 izlečenih”, kaže Milošević.

Na pitanje o ukidanju vanrednog stanja, Milošević je rekla da, kao lekar, može da nagađa da će, kada se mere budu dovoljno relaksirale, biti ukinut i policijski čas.

Što se tiče putovanja na letovanje, zamenica direktora Infektivne klinike kaže da je ta procedura u procesu definisanja.

“Predlaže se od strane različitih zemalja da se putnici po pristizanju obavezuju na karantin, kako će to da bude zavisi od broja obolelih u letnjim mesecima… Ne verujem da će svi dozvoliti da budu normalan saobraćaj i putovanja, tek ćemo da vidimo”, rekla je dr Ivana Milošević.

Kon: Kompromis oko policijskog časa zbog Nestorovića, nema smisla da ponovo dajem ostavku

Dragana Krstić

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

11 Shares
Share via
Copy link