Koronavirus Novi Sad

Korona u Radosnom detinjstvu u Novom Sadu: Zaraženo 5 zaposlenih i 3 mališana

U novosadskom vrtiću Vilenjak petoro zaposlenih zaraženo je koronavirusom.

Do današnjeg dana, prisustvo virusa je utvrđeno kod dva deteta iz istog vrtića i još jednog iz vrtića Sigridrug, saznaje portal Luftika.

Radosno detinjstvo je porukom putem Vibera obavestilo roditelje o ovoj situaciji. Dodatnih informacija nije bilo, pa su zabrinuti roditelji, za sada, ostali uskraćeni za informaciju da li je njihovo dete bilo u kontaktu sa zaraženim osobljem i decom.

Radosno detinjstvo korona
Foto: Viber scnshot

Prošlog ponedeljka u vrtiću Vilenjak počela su da važe nova pravila koja se odnose na dovođenje i odvođenje dece. Tako je roditeljima i dečijoj pratnji zabranjen ulazak u vrtić. Decu su dočekivali zaposleni na samom ulazu, odakle su ih preuzimali od roditelja i odvodili ih do učionica. Isti postupak sprovođen je i prilikom  odvođenja dece iz vrtića.

Pre toga, roditelji i pratioci dovodili su i odvodili decu uz obavezno nošenje maske i molbu da drže međusobno rastojanje, te da se što kraće zadržavaju u objektu. Maska je bila obavezna i za zaposlene. Deca je nisu nosila.

Vrtić Vilenjak je jedan od novootvorenih u Novom Sadu i nalazi se u Radničkoj ulici br. 20. Vrtić Sigridrug nalazi se u Almaškoj ulici br. 24.

Novosadski vrtići spremni: Početak rada se očekuje početkom maja

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
13 Shares
Share via
Copy link