Koronavirus Novi Sad

Novosadski vrtići spremni: Početak rada se očekuje početkom maja

Vrtić Novi Sad
Foto: Dnevnik

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je najavio skoro otvaranje vrtića.

Štab za vanredne situacije naložio je Predškolskoj ustanovi Radosno detinjstvo i privatnim vrtićima da budu spremni za prijem dece, a naknadno će biti odlučeno u kom obimu i kada će se to tačno desiti. Prema rečima gradonačelnika, Radosno detinjstvo će anketirati roditelje da li im treba čuvanje dece, jer je procena da će ove ustanove početi da rade pre škola.

On je istakao da su sve kulturne ustanove sem Pozorišta mladih i Novosadskog pozorišta počele da rade, ali da još uvek nema većih okupljanja ili održavanja pozorišnih predstava.

Nije mogao precizirati da li će Exit, kao najveća novosadska manifestacija biti održan ove godine, jer će, kako je rekao, to zavisiti od epidemiološke situacije i kod nas, ali i u regionu i Evropi.

Pozvao je sugrađane da se suzdrže i poštuju mere i dalje, kako se ne bi ugrozilo “sve dobro što je do sada učinjeno” i dodao – Nije gotovo dok imamo i jednog čoveka obolelog i ne možemo da kažemo da se epidemija okončala.

Gradonačelnik Novog Sada je inače danas obišao gradilište u nastavku Bulevara Jovana Dučića na Novom naselju, odnosno izgradnju puta u dužini od 300 metara koji spaja Grad i Veternik sa te strane. Očekuje se da radovi budu završeni u junu.

Izvor: 021

Vučić: Pogrešno smo najavili da će 2 kompanije doći u Novi Sad i zaposliti hiljade ljudi

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • kod vas sigurno radi gradski i prigradski saobracaj….riditelji jedva cekaju da se odmore od dece…

PARTNERI SAJTA


501 Shares
501 Shares
Share via
Copy link