Koronavirus

Inat i bezobrazluk: Putnice odbile da nose masku, jer – korona ne postoji!

Prema odluci Kriznog štaba od sutra do ponedeljka Srbija je ponovo delimično zatvorena. Povećan broj zaraženih doveo je do pooštravanja mera a pitanje je da li smo i one postojeće poštovali.

Prošlo je skoro godinu dana od početka borbe sa Korona virusom. Borba još traje a i pored toga što smo svedoci posledica koju je pandemija donela čitavoj planeti, mnogi od nas ne prihvataju da nose masku i drže distancu.

Najnoviji primer osvanuo je na društvenim mrežama i dokaz je ljudske bahatosti ali i nesolidarnosti. Naime, dve devojke koje su nameravale da se ukrcaju u autobus koji je bio pun putnika, odbile su da stave masku jer prema njihovom ubeđenju – Korona ne postoji!

Snimak je na društvene mreže objavila upravo jedna od učesnica uz komentar da svi treba da se ugledamo na nju.

Nakon što su vozaču pokazale karte usledila je rasprava jer im je on zatražio da stave maske.

„Mi maske ne nosimo prijatelju. Ne nosimo mi to, još od prvog dana. Zašto nas diskriminišite, prijatelju? Jer imamo karte, molim vas? Na vratima može da piše svašta“

Vozač je nakon neuspelog pokušaja da ih ubedi da stave maske odbio da ih primi u autobus.

„Idite zamenite kartu za drugog prevoznika, ja ne mogu da vas vozim. Ja vas najljubaznije molim da me saslušate. Pravila službe su takva. Molim vas da siđete i zovite koga želite, maska mora da se nosi.”

Rasprava ni ovde nije završena, devojke su se sukobile i sa jednom od putnica insistirajući da virus ne postoji i da nas „truju iz vazduha“. Tek nakon molbe jednog od putnika koji je želeo da nastavi putovanje i koji im je ljubazno dao maske, rasprava je završena.

Međutim,  putnice nisu odustale te su maske spustile ispod brade.

Pitamo se, da li je teško nositi masku i držati distancu?
Da li ponovno zatvaranje i povecan broj zaraženih dugujemo sopstvenoj neodgovornosti i bahatosti?

Nije teško biti fin- stavi masku!

Izvor:Facebook/ Noizz

“Ako veruješ u Boga, kako si mogao da primiš satanističku vakcinu?” Nikola: “Braćo i sestre, gde vam je Ljubav?”

Julija Vojinović

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Devojke su u pravu i ne postoji.Nisu glupe a ni bahate. Vi koji apelujete da se nose brnjice treba da znate da vam nikada nece dozvoliti da ih skinete.

OGLAS

97 Shares
Share via
Copy link