Magazin

Komšinica kofom od 15 litara poliva po terasi, svađa iz komšiluka prerasla u internet raspravu

balkon
Printscreen

Problemi sa komšilukom opterećuju i stvaraju priličnu tenziju u prostoru koji nam je neophodan kao oaza mira i spokoja, a ukoliko živite u stambenoj zgradi jasno vam je da i najmanja nesuglasica može kulminirati do ružnih reči, ali i do međusobnih pretnji.

Korisnik Tvitera iz Beograda podelio je sa svojim pratiocima problematičnu situaciju u koju je dospeo zbog komšinicinog zalivanja cveća na terasi. Zbog njene nepažnje, voda iz saksija preliva i pada direktno na njegovu terasu.

Ovo je bio povod da se internet zajednica uključi u rešavanje komšijskih odnosa.

– Komšinica sa trećeg sprata iznad mene kofom od 15 litara poliva cveće koje visi sa terase i sva ta voda, zemlja, lišće i ostalo smeće pada na moju terasu. E, sad pošto ona nema meru to su Nijagarini vodopadi kad poliva. Žalio sam se njoj više puta i kućnom savetu i niko ništa.

Autor ovih redova pokušao je, prema sopstvenom priznanju, na miran način da reši nesporazum sa komšinicom.

– I evo je komšinica ponovo poliva danas (prvi put polivala malo pre 7 jutros). Ja besan pravo kod nje, rekoh: ‘Dobar dan, komšinice, kad misliš da prestaneš da polivaš, reke vode direktno na našu terasu padaju jer nemaš meru. Ili koristi manje vode ili unesi cveće na terasu’ – napisao je on i dodao:

tvit
Printscreen Twitter

– Tek će ona: ‘Pa meni će onda da se plavi’. Pa, to je poenta da shvatiš sa koliko vode polivaš cveće. A ona meni na to: ‘A što ti mene ne prijaviš komunalnoj?’

– Ja rekoh da sam došao kao čovek da se dogovorimo. Pritom jedina u celoj zgradi ima cveće van terase. Sve što prelije, a preliva svaki put pada na našu terasu i prska po vešu i svemu – napisao je u komentaru.

Ostali tviteraši nisu se ustezali od savetovanja kako bi mogao da reši konflikt.

– Ona svaki dan po dva puta dnevno poliva sa 100 litara vode deset saksija. Je li mora toliko, a ona mi kaže: ‘Pa vidiš kolika je vrućina’.

tvit 2
Printscreen Twitter

– Uzmi tu vodu i razlij ispred njenog stana ne čekaj karmu – stoji među komentarima, a onda je nastavljena konverzacija:

– Dao sam joj rok da se sabere, ako ne uradi tako kako smo se dogovorili onda Komunalna policija.

– Apsolutno ne treba ovoliko vode. Uostalom ne mora iz kofe da zaliva, aman, nek uzme bokal ili flašu – podelila je svoje mišljenje jedna Beograđanka, dok je druga pojasnila:

– Treba joj objasniti da ispira hranjive sastojke iz zemlje.

Fini komšiluk solitera na Voždovcu: Poštovani narkomani, molimo vas da ne bacate špriceve kroz prozor

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

189 Shares
189 Shares
Share via
Copy link