Magazin Novi Sad

Šišanje kod novosadskog frizera 120 € i uvek je gužva

Novosadski frizer Mario Hvala ne prestaje da oduševljava žene i muškarce. Malo ko voli svoj posao kao on, a sticajem okolnosti, zahvaljujući beskrajnom talentu, specijalizovao se za „hair tattoo“ (tetovaže na kosi), kao i za svečane frizure skulpture za žene.

On je prva zvezda frizerskog salona House Damian, a o Mariu su pisali i vodeći svetski mediji, kada je na glavi mušterije napravio portret lidera Severne Koreje Kim Džong Una. To je jedan od u nizu „tetovaža na glavi“ koje pravi već osam godina.

– Tu frizuru sam bukvalno sanjao i inspiraciju dobio u snu. Sanjao sam da su me u mojoj dnevnoj sobi posetili Kim sa svojim osobljem. Posle toga, jednostavno, morao sam da napravim. Tu frizuru sam radio 5 sati, a zahvaljujući korejskoj muzici, proletelo je kao 5 stotinki – priča Mario Hvala.

frizer-mario-hvala-novi-sad-2
Berber Mario Hvala, frizer-umetnik

Mario tvrdi da ne postoji ništa što ne može da iscrta na glavi mušterije. Ima 33 godine i počeo je da pravi „tetovaže na glavi“ u Sloveniji.

Mušterija je tražila dve ravne linije na glavi, ali je Mario osetio nalet inspiracije, pa je predložio intrigantniji crtež i čovek je otišao kući s tarantulom.

frizer-mario-hvala-novi-sad-3

Posle toga Hvala je nastavio da usavršava svoje veštine i pošto se vratio u Srbiju pre četiri godine, brzo je postao poznato ime u salonu „House Damian“ u Novom Sadu. Od tada je na glavama klijenata napravio najrazličitije portrete poznatih.

Svetske medije je zainteresovao pošto su do njih stigle fotke obrijanih glava sa slikama Nikole Tesle, Novaka Đokovića, ali i lokalnih političara. Najveću pažnju je ipak izazvao nasmejani Kim Džong Un, a vest o tome su objavili i Huffington Post i Unilad.

Mario je izjavio da mu je potrebno od tri do pet sati da bi završio neki portret. Koristi makaze i brijače, ali dosta vremena posveti i samom crtežu. Kako kaže, glave ljudi su uvek drugačije i uvek mora da nađe najravniji deo za portrete, da ne bi delovali izobličeno.

S obzirom da prosečnom čoveku kosa naraste oko 1,5 cm za mesec dana, Mario kaže da njegovi portreti počnu da se gube posle osam do 10 dana. Ipak, to ne sprečava ljude da mu plate oko 120 evra za detaljan portret.

Mario je je podjednako dobar, na poseban način, i sa ženskim frizurama.

– Posle hair tattoo-a, ono što najviše volim da radim su svečane frizure skulpture. Jedna od frizura na koje sam posebno ponosan sam nazvao „Morske dubine“ (Jastog i Amfora). Nadam se da će se svideti damama – kaže on.

frizer-mario-hvala-novi-sad-4
Svečana frizura skulptura

Više radova Maria Hvale možete da pronađete na Facebook stranici frizerskog salona House Damian ili u galeriji slika ispod.

Saznajte kako je Italijan zbog Novosađanke otvorio najbolji frizerski salon u gradu ili koji su najljubazniji mali frizeri u Novom Sadu.

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
792 Shares
792 Shares
Share via
Copy link