Balkan Magazin

Kačamak i kiseli kupus 40€, pivo 9€: Cenovnik restorana u Kolašinu izazvao buru na mrežama (FOTO)

kolašin skijanje cenovnik
Foto: Screenshot/YouTube/Beautiful Montenegro

U toku je zimska turistička sezona, pa mnogi sugrađani razmišljaju gde na skijanje ove godine, ukoliko im kućni budžet dozvoljava ovakav vid odmora. Cene su svugde značajno skočile, međutim na društvenim mrežama je postao pravi hit cenovnik jednog restorana u Kolašinu, koji svojim gustima nudi domaće specijalitete po astronomskim cenama.

Tako odlazak u neki od domaćih ski-centara, za većinu crnogorskih građana predstavlja samo san, upravo zbog uvećanih troškova boravka na tim destinacijama.

Cene veće nego u Italiji

Društvenim mrežama deli se fotografija, za koju se tvrdi da je cenovnik jednog kolašinskog restorana.

Cenovnik iz jednog kolašinskog restorana osvanuo je na društvenim mrežama i izazvao je buru komentara, ne pozitivnih, piše Nova.

Naime, porcija kačamaka košta čak 30 evra, pasulj je 20, hamburger 10, a šolja kiselog mleka pet evra.

U komentarima se može pročitati da su cene u Kolašinu veće nego u Italiji, piše Cdm.me.

Udruženje kolašinskih ugostitelja saopštilo je portalu Javnog servisa da vest koja je juče odjeknula a tiče se cena kačamaka i ostalih specijaliteta u Kolašinu kreirala pogrešnu sliku o ovoj turističkoj destinaciji, te da su sa izuzetkom restorana u ski centru Kolašin 1.450, cene ostale uglavnom nepromenjene u odnosu na prošlu godinu.

“Stvaranje pogrešne slike”

„Informacija o ceni kačamaka od 30 evra na Skijalištu 1.450 u Kolašinu odjeknula je širom regije te kreirala pogrešnu sliku o turističkoj destinaciji. Cene u kolašinskim restoranima se nisu drastično menjale, a specijalitet po kojem je prepoznatljiv ovaj grad se ceni od 8-15 evra ( 400-500 grama).“

Kako kažu, trude se da zadrže domaćinski pristup i da cene nisu menjane više od 10 odsto u odnosu na prošlogodišnje, iako su poskupele brojne namirnice.

„Dok se ugostitelji trude da iskoriste praznične dane jer sezona kasni zbog nedostatka snega i veštačkog osnežavanja, umesto podrške sada dobijaju i negativan PR. Pored toga što inspekcije vrše intenzivne kontrole u Kolašinu za vreme praznika, ove godine bez osnežavanja bila je potreba da država da podršku privredi“, istakli su ugostitelji.

Čuvari lokalnog duha i recepture domaćih specijaliteta od kolašinskih namirnica krompira i sira, pozivali su sve goste da ih posete i uživaju u praznicima, piše Rtcg.me.

Izvor: Nova

Standard srpski, cene švajcarske: Đorđe šokiran cenama na Kopu, porodični ručak platio 100 € (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link