Magazin Srbija

Standard srpski, cene švajcarske: Đorđe šokiran cenama na Kopu, porodični ručak platio 100 € (FOTO)

Foto: InfoKop
Foto: InfoKop

Prvi sneg je prethodnih dana napunio je skijaške staze na Kopaniku, a gostiju nije manjkalo ni u kafićima i restoranima. Međutim, kao i svake godine, tema koja se sama nameće su ekstremno visoke cene na najpopularnijoj srpskoj planini, koje daleko prevazilaze srpski standard.

Đorđe Stanković iz Kraljeva sa porodicom vikend je upravo proveo na ovom skijalištu i kaže da se tu i poprilično dubok džep prazni brzinom svetlosti.

– Dovoljno vam je reći, da za jedan ručak sa porodocom najmanje koštati 120 evra, dok su na primer samo domaća kafa i čaj 700 dinara, a flaša od dva litra vode 2.000 dinara.

Pritom konobar je prišao i rekao iz topa rekao “čaj i domaća kafa su vam 700 dinara”, kada smo tražili račun, koštalo nas je 620. Iako smo bili i prošle godine, imam utisak da je poskupelo sve za 30 posto – kazao je za Djordje za RINU, prenosi B92.

račun cene kopaonik
Foto: Rina

On dodaje da su staze na Kopaoniku zasta odlične i da zbog ljubavi prema skijanju rado bira ovu planinu, ali da će zbog visokih cena i neljubaznosti konobara tokom predstojeće zime najverovatnije potražiti drugu destinaciju.

– Razumem da sve poskupi, ali mislim da je Kopaonik nije više planina za šire narodne mase, već samo za one sa izrazito dubokim dzepom, zbog toga se mi selimo na Zlatibor ili Staru Planinu. Kada saberemo sve i stavimo na papir, za našu porodicu na ovom mestu, za sve četiri dana, skijanja treba preko 2.000 evra, što je zaista puno – ističe Stanković.

Izvor: B92, RINA

Kopaonik sve više liči na ogromnu favelu, ponos Srbije zaliven betonom i armaturom (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link