Magazin

Oglas za stan na Vračaru izazvao bes i revolt: „Sramota, tako mladi, a tako gramzivi“

vracar
Printscreen YT / DRON MOVIES Design

Vračar oduvek ima neku svoju logiku kada je reč o ceni stanova. Stanodavci za garsonjere od 27 kvadrata uzimaju 72.000 dinara mesečno!

Pojedini stanodavci preteruju sa cenama kirija, a jedan oglas za stan na Vračaru posebno je razbesneo korisnike društvenih mreža.

– Stan 27 kvadrata na Vračaru, zgrada novije gradnje, na 250 metara od Hrama, par minuta hoda do Slavije, na drugom spratu, pogled puca na Čuburski park. Stan je svetao i potpuno opremljen, ima sve što je potrebno. Mesečne režije do 50 evra – navodi se u opisu oglasa koji je objavljen u grupi „Izdavanje stanova – Beograd“.

3701450_untitled_ff
Printscreen FB

 

Korisnik je priložio i fotografije, a cenu koju je stavio iznosi 72.000 dinara.

– Samo 600 evra? Za stan od čitavih 27 kvadrata na Vračaru? Malo je to, podignite na 800. P. S. Sramota me je umesto vas, tako mladi, a tako gramzivi – navodi se u jednom od komentara.

Mnogi su osudili stanodavca zbog ove cene.

– Problem je što ovde stanodavci imaju neki gadan trip da od iznajmljivanja treba da žive, tj. da stan treba iznajmljivati tako da im to bude plata. Na zapadu bi se veselo proveli da tako rade. Tamo bi najmanje tri stana trebalo da izdaju da bi to zamenjivalo jedno primanje. Da ne pominjem da za svaki jebeni kvar treba da intervenišu, od sijalice do buđi, bojlera, naprsle ivice stola, ništa stanaru ne sme da zafali… Sve ulazi u kiriju. I porez se ne lomi preko stanara (naši odmah dignu kiriju još onoliko koliko se daje za porez, ako se uopšte i plaća), već stanodavac od realne vrednosti najma odvaja. Da ne pominjem šta naši misle pod pojmovima „renovirano“ i „lux“.. A, da, krečenje nije obaveza stanara. Nigde… Može biti dobra volja, ili dogovor. Srpska posla… – napisala je jedna korisnica u komentarima, a prenosi Kurir.

Hit oglas za sahranu: Ispraćaj pokojnika sa 12 žena, dolaze u crnim suknjama i nose venac od brushaltera

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link