Srbija

Vučić: “Mog sina Danila je slikao onaj Pajtićev prijatelj, a fotografiju objavio Čoban”

robert čoban
Foto: Ilustracija / Zoran Stanišin za MNS

Fotografija sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Danila, kako šeta glavnim gradom Holandije, ruku pod ruku sa pevačicom Milicom Pavlović uzburkala je društvene mreže.

Vučić je optužio Roberta Čobana, vlasnika izdavačke kuće “Kolor pres grupa” da je objavio sliku njegovog sina Danila. Naveo je i da je fotografiju napravio drug Bojana Pajtića, te upitao da li misle da imaju pravo da uništavaju živote tuđe dece.

– Slikao je onaj Pajtićev najbliži prijatelj, da ne kažem nešto više, ne znam što se toga stide. On je slikao mog sina, starijeg. I sada, sve je to lepo, objavljuje, moj sin bez obezbeđenja ide. Kaže “Gore mreže”. A to ti Čobane uzeo i objavio. Ja nemam strah, a pola vlade mi se trese od Roberta Čobana i njegove žene, pošto su mnogo moćni – naveo je Vučić i opet istakao da je zapravo on problem, jer samo on sme da pita, a pitao je i zašto misle da imaju pravo da uništavaju živote tuđoj deci.

“Danas” konstatuje da je “jednim udarcem” Vučić udario i na ministre koje je sam birao i koji se navodno plaše objavljivanja afera o njima u Čobanovim tabloidima, na Roberta Čobana za koga mnogi tvrde da je blizak naprednjačkoj vlasti u Novom Sadu, ali i na bivšeg predsednika vojvođanske vlade, Bojana Pajtića.

– Sa Vučićem sam neuporedivo više puta razgovarao i mnogo mnogo bolje ga poznajem nego gospodina (Đorđa) Višekrunu, pa mi opet Vučić nije nikakav drug. Tužno je što je predsednik naše države na nivou frau Gabrijele, seoske tračare, od koje ga razlikuje samo to što najprizemnije abrove ne širi na pijaci, već preko televizije sa nacionalnom frekvencijom – izjavio je za “Danas” Bojan Pajtić, reagujući na Vučićevu izjavu.

Šta kažu ministri

Na pitanje ima li istine da su zaista u strahu od Čobana i njegove supruge, jedan broj aktuelnih ministara odgovorio je “Danasu” pitanjem – “zbog čega?”

– Ne znam ni ko je taj čovek, ni čime se bavi. I ne strahujem ni od koga – kazao je ministar bez portfelja u vladi Ane Brnabić, Novica Tončev.

Slične odgovore sa zahtevom da ih ne imenuju (jer imaju zabranu da govore za “Danas”) dobili su i od nekih drugih ministara, koji podsećaju da je Čoban sa jednim brojem ministara i funkcionera u neskrivenim prijateljskim odnosima i zašto bi se oni njega plašili.

Nije nikakva tajna da je vlasnik izdavačke kuće “Kolor pres grupa” veliki prijatelj sa Majom Gojković, ministarkom kulture, ali i sa šefom BIA Aleksandrom Vulinom, koji je nekada sarađivao u njegovim novinama i pisao kolumnu za Svet “Levo od raja”. Za njegove novine, u isto vreme, pisao je i aktuelni vojvođanski premijer Igor Mirović, samo što je njegova kolumna nosila naziv “Desno od raja”.

– Uostalom, Čoban je naklonjen aktuelnoj vlasti i nema razloga da se od njega strahuje – navode sagovornici “Danasa” iz Vlade.

Dodaju da Čoban nikada nije imao ni neke posebne zahteve, kako bi mu članovi Vlade izlazili u susret, da je sam bez pomoći vlasti nabavio franšizu za britanske novine.

Pre dve godine CINS je pisao da organizaciju svih manifestacija u Novom Sadu dobijaju Čobanove firme – od prolećnih Čardi, preko letnjeg Štrand Summer Festa, do Oktoberfesta i Book Talk-a u jesen.

“Danas” piše da Robert Čoban juče nije odgovarao na njihove brojne pozive i poruke, tako da nisu uspeli da saznaju kako on gleda na Vučićevu poruku da se njega plaši polovina ministara u Vladi Ane Brnabić, osim samog predsednika.

Izvor: Moj Novi Sad

Vučić o slučaju fotografija: Moj Danilo je pošten i pristojan mladić

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
102 Shares
102 Shares
Share via
Copy link