Lifestyle

Trik iz vojske uz pomoć kojeg ćete zaspati za 2 minuta, oni koji su ga probali kažu da deluje bez greške

kako-zaspati-za-2-minuta
Foto: Printscreen TikTok/_sleepbrainsleep_

Džastin Agustin je fitnes trener koji aktivno na društvenim mrežama deli savete o fitnesu i vežbanju. Veliku pažnju privukao je nakon što je njegov video na TikToku postao viralan.

Naime, Džastin je na ovoj društvenoj mreži pokazao trik kako zaspati u dva minuta, odnosno pravu tehniku spavanja, za koju tvrdi da se koristi u vojsci.

– Ova je tehnika razvijena u vojsci kako bi vojnici mogli zaspati u bilo koje vreme, na bilo kojem mestu, čak i na bojnom polju kada je okruženje krajnje neugodno i bučno. San je za vojnika ključan – rekao je on na početku videa.

Princip funkcionisanja tehnike

Džastin je objasnio da su njegova istraživanja osmišljena prvenstveno za borbene pilote, koji moraju biti 100 posto fokusirani i paziti na reflekse, te da bi im nedostatak sna mogao doneti velike probleme.

– Za početak trebate duboko udahnuti i postepeno opuštati svaki deo tela, jedan po jedan. Započnite s opuštanjem mišića na čelu, a zatim opustite oči, obraze, čeljust i usresredite se na disanje. Nakon toga slede vrat i ramena. Pazite da ramena nisu napeta: spustite ih što niže možete i neka vam ruke budu labave – objasnio je on.

@_sleepbrainsleep_

Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto

♬ original sound – Sleep Brain Sleep – Sleep Brain Sleep

Dva scenarija mogu biti od ključne pomoći

Džastin je otkrio i dva scenarija koja možemo zamišljati kako bismo lakše utonuli u san.

– Prvo možete zamisliti kako ležite u čamcu na mirnom jezeru, a iznad vas je samo čisto plavo nebo. Ako to ne upali, probajte zamisliti da ležite na crnoj mreži za ljuljanje u mrklom mraku. Ako osećate da vam misli skreću na nešto drugo, ponavljajte u sebi 10 sekundi: ‘nemoj misliti, nemoj misliti, nemoj misliti’ – otkrio je.

On je istakao da bi ovu tehniku treba vežbati svako veče bar šest nedelja kako bi se videli rezultati. Navodno 96 posto ljudi koji su svladali ovu tehniku može zaspati dva minuta nakon što zatvore oči, tvrdi on.

Njegov video prikupio je veliki broj komentara korisnika koji su oprobali ovu tehniku tvrdeći da deluje.

„Ja sam bio vojnik i tako su me učili“, „Imao sam profesora psihologije na fakultetu koji je veteran. On nam je ovo predavao. Definitivno deluje“, „Moj me doktor naučio ovu tehniku kad sam imao nesanicu zbog PTSP-a. Verujte mi, deluje nakon što vežbate svako veče“, samo su neki od komentara korisnika TikToka.

Nula zvezdica, spavanje pod vedrim nebom, batler i pogled na Alpe za 325 franaka (VIDEO)

Izvor: Stil

81 Shares
Share via
Copy link