Svet

Nula zvezdica, spavanje pod vedrim nebom, batler i pogled na Alpe za 325 franaka (VIDEO)

Hotel pod otvorenim nebom
Foto: Profimedia

U današnjem svetu vlada pravilo – nije važno šta nekom ponudiš, već način na koji to učiniš.

Marketing je postao praktično sve, a idilu švajcarskih Alpa rešio je da iskoristi jedan hotel na benzinskoj pumpi, veoma prigodnog naziva – „Nula zvezdica“.

Međutim, uprkos imenu hotela, ako odaberete noćenje u ovom smeštaju, videćete sve zvezde na nebu, jedino što ćete to morati papreno da platite.

Naime, švajcarski hotel „Null Stern“, koji se nalazi u blizini benzinske stanice u opštini Saillon, nudi „sobu“ bez zidova i krova, privatnosti i zaštite od spoljnih elemenata.

Umesto mesta za ugodan san, cilj smeštaja je da vas održi budnim i ponudi mesto za razmišljanje o gorućim svetskim temama, kao što su klima, ekonomija, bezbednost…

„Null Stern Anti-Idyllic Suite“ na bezinskoj stanici, jedna je od hotelskih soba sa nula zvezdica koje kompanija nudi. Dok je većina ostalih smeštajnih kapaciteta u ponudi smeštena na slikovitim lokacijama, s panoramskim pogledom na Alpe i druge prirodne lepote, hotel pod otvorenim nebom je svakako van konkurencije.

Ovaj neobičan apartman košta 325 švajcarskih franaka po noćenju ili bdenju.

To nije jeftino, ali uključeni su piće dobrodošlice, uz lokalnu organsku hranu, kolače za doručak iz lokalne pekare, sveži lokalni sok i usluge batlera.

U slučaju lošeg vremena ista rezervacija ipak uključuje rezervaciju u Hôtelu des Bains de Saillon – ovog puta sa zidovima, krovom i klima uređajem.

Izvor: B92

Ovo je bila omiljena jugoslovenska šolja i esencijalan deo svakog hotelskog i restoranskog inventara

74 Shares
Share via
Copy link