Lifestyle

Kako ukloniti nesavršenosti na licu?

Kako se rešiti mitisera, akni i nesavršenosti na licu? Ukoliko želite da uradite tretman lica kod kuće uvek postoji opasnost da se stvari pogoršaju ili da vam ostanu trajni ožiljci.

Masna koža može biti veoma problematična, pogotovo kod žena, zbog hormona. U zimskom periodu se zbog nošenja kape i šala lice može dodatno pogoršati i vrlo se lako mogu stvoriti mitiseri.

U kozmetičkim salonima preporučuju higijenski tretman lica koji obuhvata skidanje šminke, piling lica, masažu lica, parenje lica, mikrodermoabraziju, mehaničko čišćenje, mikrodermoabrazija, dezinfekciju, nanošenje seruma za lice, nanošenje film maske i nanošenje kreme za lice.

tretmani-lica
privatna arhiva

Mikrodermoabrazija je klinički metod progresivne abrazije površine kože lica mikrokristalima koja stimuliše i obnavlja ćelije kože, ispravlja fine bore i usporava stvaranje novih, uklanja staračke pege i ožiljke od akni. Zasnovana je na dejstvu mikrokristala koji se sistemom aspiracije nanose na kožu, vršeći pri tom piling i čineći kožu glatkom.

– Koža se nakon tretmana brzo i vidljivo poboljšava, a pacijent može nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima. Sam tretman traje više od sat ipo, ali su rezultati vidljivi odmah – kaže kozmetičarka iz salona Simona.

tretman-lica
privatna arhiva

Tokom samog tretmana ćete možda delovati kao mumija, ali nakon njega nećete imati ožiljke, mitisere i akne. Nakon tretmana ne smete ići u zadimljene prostore, treba da izbegavate nanošenje pudera i umivanje do jutra. Trebalo bi u noći posle higijenskog tretmana lica da zamenite posteljinu čistom, a prvo umivanje zahteva obavezno i čist peškir.

tretman-maska
Izvor: Pixabay ©

Ukoliko i vi, kao i ja, imate masnu kožu kozmetičari iz salona Simona preporučuju higijenski tretman lica, ali i svakodnevno čišćenje lica koje možete uraditi sa tonikom kod kuće. Meni su u ovom salonu radili čišćenje lica spatulom i parenje bubrecim gelom u termo maski.

Više o tome šta je multimasking

Avatar

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link