Lifestyle Magazin

Izbacite 4 namirnice iz ishrane i kilogrami će sami da se tope

burgeri
Foto: Printskrin/ YouTube

Ove namirnice najviše volimo, ali stiže lepo vreme, planiramo letovanje pa je vreme da skinemo višak koji se nakupio tokom zime te neke od njih moramo da ih izbacimo iz ishrane.

Svi znamo koje namirnice su najštetnije kako po naše zdravlje, tako i po našu liniju. Ipak, tu činjenicu vešto ignorišemo sve dok se ne približi leto.

Pored genetike i fizičke aktivnosti, hrana koju konzumiramo može ima presudan uticaj na našu težinu.

Pravilna ishrana i više je nego važna za gubitak kilograma ili održavanje dobre linije, stoga ako želite da smršate, izbegavajte ove četiri namirnice i do leta ćete sigurno smršati bar nekoliko kilograma.

1. Gazirana pića

Ona su najveći izvor praznih kalorija. Pune telo velikom količinom kalorija, a nemaju nikakvu hranljivu vrednost. Veće su šanse da ćete se ugojiti ako redovno pijete sokove.

2. Alkohol

Sigurno ste primetili koliko je vašem organizmu prijao period bez klubova i izlazaka – jer niste unosili alkohol. Ako želite da skinete kilograme, morate konzumiranje alkohola svesti na minimum. Osim što unosite velike količine dodatnih kalorija, on podstiče i da jedete više i usporava metabolizam.

3. Trans masti

One se nalaze u prženim i prerađenim namirnicama. Trans masti podstiču gojenje, a uzrokuju i skladištenje masti iz drugih delova tela u trbušnu regiju.

4. Rafinisane žitarice

One uključuju brašno, beli hleb, beli pirinač, belu testeninu i njihove derivate. Prilikom procesa obrade ove namirnice gube vlakna i hranljivi sadržaj, a ostaju šećer i skrob, koji se pretvaraju u masnoću i dovode do gojenja. Trebalo bi da jedete proizvode od žitarica celog zrna.

Izvor: Elle.rs

Imala sam 38 kilograma, jela sam po 20 grama ovsenih pahuljica, malo lana i vodu

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

240 Shares
240 Shares
Share via
Copy link