Srbija Vesti

Kon: Možete u bašte kafića od sutra, ali da sedite na 2 metra razmaka, sa maskama

kon-prva-printsc
Printscreen

Od sutra će bašte kafića i restorana biti otvorene, ali će moći da se koriste sa 50 odsto kapacitet, i time ćemo da legalizujemo već postojeće stanje, izjavio je član Kriznog štaba dr Predrag Kon.

– Korekcije kojih će biti od ponedeljka porazumevaju da ugostitelji mogu da rade na 50 odsto kapaciteta na otvorenom, a detalji će biti definisani tokom dana da bi oni koji kontrolišu poštovanje mera mogli da ih primene – izjavio je Kon za TV Prva.

Dodao je da u baštama mora da bude razmaka od dva metra među gostima, a ne među stolovima, i da moraju da se nose maske.

– To bi bio uvod u malo ozbiljnije poštovanje mera, jer da smo te najosnovnije mere poštovali, ne bismo morali ni da se zatvaramo – zaključio je Kon.

On je komentarišući protivljenje vakcinaciji ocenio da se radi o prkošenju i inećenju što su ljudske slabosti.

– Međutim, tu ima i onih koji to ne rade iz takvih namera, već iz vrlo svesnih pobuda da izazovu otpor, a nema ni jednog razloga za otpor, jer je vakcinacija jedini izlaz iz ovoga – rekao je Kon.

On je dodao kako je takva vrsta kampanje besmislena, jer vakcinacija nije obavezna, već preporučena.

– Efekti vakcinacije se vide. Više od 32 odsto stanovništva Beograda je vakcinisano, i vidi se da u mestima gde je veći obuhvat vakcinacije dolazi do zaravnjenja krive, a tamo gde je manji obuhvat broj obolelih raste – naveo je Kon, a prenosi Tanjug.

Čanak: Da se utvrdi da u vakcini ima Vijagre i da garantuje erekciju 6 meseci, odziv bi bio veći

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

250 Shares
250 Shares
Share via
Copy link