Koronavirus Magazin

Kada ovo prođe, ne tražite od sportista medalje jer niste sposobni da ostanete kod kuće

jovana-brakocevic

Proslavljena srpska odbojkašica Jovana Brakočević nedavno je na Fejsubk napisala potresan status o tome kako izgleda život u Italiji za vreme epidemije koronavirusa.

Ona se sada ponovo oglasila na društvenoj mreži, a o ovaj put poslala je snažnu poruku ljudima u Srbiji.

Brakočevićeva, koja igra u italijanskom AGIL Voleju, ljuta je na svoj narod što nije u stanju da ostane kod kuće kako bi se sve sa pandemijom koronavirusa što brže završilo.

Tridesetdvogodišnja odbojkašica, osvajačica brojnih medalja sa nacionalnim timom, kaže da narod ne zahteva od sportista medalje kada sve ovo prođe jer nije sposoban da ostane kod kuće.

“Kako je moguće da smo sportska nacija? Da imamo toliko vanserijskih talenata i tako malo discipline? Kako je moguće da zahtevamo uspeh i disciplinu i medalje?

Zašto se malo ne ugledamo ne sve te silne sportiste i postanemo malo disciplinovani i poslušni.

Niko nam ne traži da se znojimo, zahtevamo nemoguće od našeg tela, ne trpimo bolove i povrede zbog nekog mogućeg takmičenja i ako se baš, baš sve poklopi i neke moguće medalje. Traže da sedimo u kući.

Da se pridržavamo pravila dok virus ne prođe. Traže da budemo disciplinovani da nam se zdravstvo ne bi totalno urušilo i ovako je na izdisaju.

Kako je moguće da smo toliko licemerni i da zahtevamo pobede kada sami nismo spremni da se odreknemo za pobedu cele nacije.

Svi smo ponosni kada sportisti naše zemlje donesu kući medalju i pobede. Zašto nam je sad toliko teško da učinimo naše sportiste ponosnim na nas. Pridržavajuci se pravila, za bolje sutra.

Sportista zna šta ne karantin, zna šta je odricanje, zna šta je bol, zna šta je nemogućnost videti voljene. To nam se i sad dešava.

Kad ćemo moći da se vratimo u domovinu posle sezona kad se cela domovina tako neodgovorno ponaša? Mi živimo za tih par dan, ako imamo sreće par nedelja kod kuće, a osim što nam virus uskraćuje to pravo ove godine, sada ćete to uraditi i vi, naši zemljaci vašim manjkom odgovornosti.

Zato vas molim, kad ovo prođe, ne zahtevajte od sportista medalje i uspehe, donacije i podržavanja kada niste sposobni DA OSTANETE KOD KUĆE!”, napisala je Jovana Brakočević Kancijan na zvaničnom Fejsbuk profilu.

Kako je moguce da smo sportska nacija?da imamo toliko vanserijskih talenata i tako malo discipline?Kako je moguce da…

Gepostet von Jovana Brakocevic Canzian am Freitag, 3. April 2020

Vanja Grbić u 20 koraka objasnio sve važne lekcije koje smo naučili iz pandemije

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

108 Shares
108 Shares
Share via
Copy link