Citati Magazin

Potresna poruka Jovane Brakočević iz Italije: Bez oproštaja i sahrane, umirete sami

Proslavljena odbojkašica Jovana Brakočević Canzian, koja živi i igra u italijanskom Trevizu objavila je dramatičan status na svom Facebook profilu.

Nekadašnja reprezentativka Srbije iz šampionske generacije, prenela je svedočanstvo o potresnim scenama iz Italije i poslala snažnu poruku ljudima u Srbiji.

– Ne pišem često, skoro nikad, ali evo sada imam potrebu. Covid-19 je virus koji nas je zatvorio po kućama. Ali da li samo to? Od korona virusa se umire. To je činjenica. I ne samo što se umire. Umirete sami. Nigde nikog osim medicinskog osoblja koje je opremljeno da im se jedva vide oči. Nikog da uhvati za ruku umirućeg i obolelog. Nikog. Danas se u italijanskom gradu Bergamo desilo nešto još gore. Vojska je došla po kovčege preminulih i direktno ih odvezla u krematorijum. To je to. Niko nije mogao da ih vidi. Niko da se oprosti od tih ljudi. Ušli su u bolnicu zaraženi, borili se sami, bez svojih bližnjih. I izgubili… Sami… Bez svojih bližnjih. Neće biti sahrane. Kremirani i to je to – napisala je Jovana.

Brakočevićeva je poslala poruku i ljudima u Srbiji, koji su slično kao Italijani prihvatili dolazak virusa korona.

– Dragi moji, vi nastavite da izlazite po kafićima. Da se šetate parkovima ili centrima. Da posećujete tržne centre ili prodavnice ili šta god bilo što jos uvek nije prinudno zatvoreno. Izložite riziku sebe i svoje bližnje ne samo od zaraze nego i od umiranja sami. Budimo pametniji. Volimo ne samo svoj život nego živote i nađih bližnjih i svih drugih ljudi koje potencijalno možemo dovesti u opasnost. Poštujmo zakon što je strožije moguće da bi ovo crno vreme prošlo što pre. Nadam se da će ovaj post bar nekom da promeni način razmišljanja i da će pokušati da ubedi svoje bližnje prijatelje ili bilo koga da za kafiće ima vremena. Bitno da smo svi zdravi – zaključila je srpska odbojkašica.

Heroj Senegala: Fudbaler koji je čitavoj planeti održao čas humanosti

Čitajte Luftiku na Google vestima

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Od sezonskog gripa godisnje umire oko 650 hiljada! A kolio je umrlo od korone za pola godine??? Sto previte farsu!?

480 Shares
480 Shares
Share via
Copy link