Magazin

Jadnice, koji si mu redni broj?

jelena bin drai

Nekadašnja misica Jelena bin Drai (Jakovljević) već godinama živi u Dubaiju sa suprugom – šeikom Saidom bin Draijem i njihovo troje dece, Asijom, Hilalom i Hamdanom. Nije tajna da njen muž poseduje milione i da žive vrlo raskošno, što je velikom delu srpske javnosti trn u oku. O tome svedoče i brojni negativni komentari u kojima se Jelena proziva kao “jadnica”, “sluškinja koja mu je rodila decu koja moraju da budu muslimani i koji mrze svoju majku”.

Takođe u komentarima joj često otvoreno postavljaju pitanje: Jadnice, koji si mu redni broj?

Kada pročitam ovako nešto, odmah znam da je u pitanju neka žuč razlivena po utrobi. Žuč pukla od sopstvenog nezadovoljstva, jer ne vidim drugi razlog da bilo koga zanimaju ovakve stvari.

jelena bin drai komentari

Mogu jasno da stvorim sliku žene koja veruje da Jeleni fali da “gricka reš uši od svinje”. Pretpostavljam da je to jedino što ona radi, gricka uši svinje dok joj muž recimo ljulja auto sa nekom u ataru, pa mu ona dođe redni broj dva, možda i tri. Ali, njen muž nije šeik, pa je onda “normalno” da je ona kao broj jedan, sve ostale se ne važe. Uz to, ona nije “prodala veru za večeru” i to je sasvim dovoljno da njoj niko ništa ne može da zameri.

Ona je uzorna supruga koja će sad Jeleni, na mreži, tu smo najhrabriji, da saspe u lice sve što misli o njenoj “prirodnoj lepoti”, braku sa šeikom, “muslimanskom decom koju joj muž može oteti kad nju otera, pa će onda Jelena da moli državu da joj decu vrati”.

Tipičan primerak frustrirane žene koja će sav čemer svog braka da “leči” pljuvanjem po tuđem braku o kome zna samo onoliko koliko vidi na fotografijama. Dakle, ništa. Ali, njoj ništa ni ne treba. Za pljuvanje nisu potrebne činjenice ili dokazi još manje istina.

I dok muškarcima uglavnom smeta Jelenina “izdaja vere”, ženama smeta mahom sve: to što se ne šminka, to što stavlja fotografije na Instagram, to što je ko zna koji redni broj, to što je u zlatnom kavezu, to što joj je muž lep i mlad, jer bilo bi bolje da je smežuran, mator i mastan, to što je deci dala muslimanska imena, ne poštujući tako svoje babe i dede, roditelje, što troši njegove milione (jer mi ovde uglavnom trošimo samo svoju platu što smo zaradile), što ne jede više svinju ko nekad, što se pravi pametna, jer zapravo je “mutava” takve je se sećaju iz škole…

Jelena nije usamljen slučaj. Žene u čijim se utrobama mućka žuč “dreniraće je” gotovo po pravilu osuđivanjem drugih žena i njihovih izbora.

Ona koja misli da je bez šminke ružna, a volela bi da nije, često će napadati žene koje furaju prirodan izgled.

Ona koja muku muči sa kilogramima, po pravilu će uvek vikati “bolje da ljulja nego da žulja”.

Ona koja nema hrabrosti da ostavi muža koga prezire, često će razvedenu ženu nazivati “raspuštenicom i kurvom”.

Ona čiji se muž švalera i ona to dobro zna, pitaće se koji je redni broj Jelena svom mužu.

Sve su ovo loši, pogrešni, ali ustaljeni načini da se svoji problemi zamaskiraju ili umanje, tako što će se svetlo upereti ka drugima, praveći od njihovih odluka golemo sranje sa kojim se ne slažu, kao da ih neko pita da li se uopšte slažu.

Zašto je ljudima toliko potrebno da drugi ljudi žive po modelu za koji oni veruju da je ispravan i zašto misle da je njihovo mišljenje o tuđem braku, porodici, odevanju, poslovima, odgoju bilo kome važno?

Ako je i Jelena broj dva svom mužu, nije tvom i nisi ti (ili jesi?)

Ako joj fale svinjske reš uši, ona je uskraćena za njihov ukus i hrskanje, nisi ti.

Ako je svojoj deci dala muslimanska imena, ti svojoj nisi, i sve u redu.

Ako ona živi u zlatnom kavezu, šta tebe briga ukoliko možeš da letiš?

Ako najbolje od svega zna da troši muževe milione, onda si i ti trebala da se udaš za milionera. A ako ti je ljubav važnija od novca, onda nema šta da te nervira priča o milionima.

Ako ti svoju decu nikad tako kao ona ne bi odgajala, onda ni nemoj.

Ako ona “glumi pamet”, ti budi drugačija, niko ti ne brani.

Ako se ona “folira bogatstvom na mrežama”, ti nemoj, ti budi skromna i živi po svom nahođenju i vrednostima.

Jelena svojim izborom, odlukama, životom ne ugrožava tebe, ali tvoji komentari na njen život najbolje ti govore kakav je tvoj.

Što više drvlja saspeš na nju, to nažalost samo znači da u tvom ima bar deset “meteri”, neisečenog. I još dva metra od prethodne zime.

Us*ani smo od nesavršenosti, ali to se ni izolacijom ne leči

Jovana Kešanski

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Bog joj je dao lepo telo i to je razlog zašto se udala za šeika ili zašto je on odabrao nju da mu bude žena . Nije završila fakultet , nije poznata i uspešna sportašica , nebitna žena ponikla iz našeg naroda . Ne zaslužuje da je bilo ko ponižava , vređa ili komentariše njen privatni žiivot . Ali ne vidim ni razlog da novinari toliko pišu o njoj . Neka je ona živa , zdrava , i srećna .

6.2K Shares
6.2K Shares
Share via
Copy link