Lifestyle Putovanja

Momak koji je obišao ceo svet otkriva tajnu jeftinog putovanja

Džejms Askvit je avanturista iz Engleske. On ima samo 29 godina i zvanično je najmlađa osoba koja je posetila sve države sveta. Međutim, ono što je još važnije od toga jeste činjenica da je Džejms odlučio da svoje iskustvo sa putovanja nesebično podeli sa drugima kako bi na najeftiniji način obišli svet.

Kako da stignete do Francuske za samo 70 evra

Na prvo veće putovanje je otišao sa 18 godina, kada je uspeo da uštedi dovoljno novca da obiđe južnu Aziju sa drugarima. To putovanje mu je promenilo život, jer je otkrio neizmernu ljubav prema avanturama, i narednih pet godina je posvetio isključivo što jeftinijem obilasku sveta. Imao je svega 24 godine kada je obišao 196 zemalja sveta i ušao u Ginisovu knjigu rekorda. Danas radi za jednu banku u Londonu i osnovao je sajt koji će svima koji bi da putuju, a nemaju para za neki lusuz, omogućiti da maltene beslatno prenoće u preko 50 zemalja sveta (za sad).

Džejms je pokreno sajt i aplikaciju “Holiday Swap” koja je opisana kao pomoć pri snižavanju ukupne cene putovanja. Aplikacija se reklamira kao “Tinder za putovanja“, a korisnici mogu pomoću nje da zamene svoj dom s nekim drugim na nekoliko dana za simboličnu cenu od jednog dolara po noćenju.

Putnici mogu da koriste aplikaciju kako bi sebi zanimljive nekretnine “zabeležili“, a s vlasnicima se potom naknadno dogovorili kad bi zamenili svoje domove.

“Milenijumska generacija je budućnost, a njeni pripadnici žele više za manje novca. S napretkom tehnologije gradimo pravu svetsku turističku zajednicu i koristimo sve što imamo na raspolaganju kako bismo istražili svet“, izjavio je tvorac aplikacije.

Da se “Holiday Swap” dobro razvija pokazuje i podatak da postoji već više od 50 zemalja u kojima se nude nekretnine, uključujući SAD, Australiju, Brazil, Japan…

Top destinacije za ovu godinu

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


33 Shares
Share via
Copy link