Magazin Putovanja

Putovanje vozom oko sveta u stilu Žil Verna: 13 zemalja i četiri kontinenta za 80 dana, cena prava sitnica (FOTO)

Put oko sveta vozom Railbookers
Foto: Collage/Instagram/railbookers

Ako je vaš san da prokrstarite svetom vozom, vidite magične predele i upoznate druge kulture, a pritom imate veoma dubok džep – imate sreće, ovo je prilika koja se ne propušta.

Naime, kompanija Rejlbukers (Railbookers) je pre nekoliko dana najavila epski put oko sveta luksuznim vozovima, koji bi trebalo da otpočne u avgustu sledeće godine.

Putovanje će trajati ukupno 80 dana, što je (ne)namerna veza sa legendarnim romanom Žila Verna. Putnici će posetiti trinaest zemalja na četiri kontinenta i doživeti neverovatno glamurozan način putovanja.

Hedonističko uživanje u prelepim pejzažima

Putujte u sedam različitih luksuznih vozova, uživajući u restoranima svetske klase i privatnim kabinama usput.

Boravak u nekim neverovatnim hotelima je uključen, a usput će se srećnici diviti zadivljujućim prirodnim pejzažima, Uneskovoj svetskoj baštini i posetiti 20 velikih gradova, prenosi B92.

Avantura počinje u Vankuveru i putuje se tri dana kroz kanadske stene, jezero Luiz i nacionalni park Banf. Sledeća stanica je Edinburg, u Škotskoj, odakle sledi jednonedeljna tura kroz jezera i planinske vrhove magične Škotske.

Posle Škotske, vreme je za romantiku. Putovanje od Pariza do Venecije oduševiće sve emotivne ljude, nakon čega sledi transfer do Indije i, između ostalog, poseta Tadž Mahalu.

U Indiji će putnici provesti ukupno šest noći i putovati na relaciji Mumbaj – Nju Delhi.

Zadovoljstvo sporog putovanja u „brzom“ svetu

Sledeći voz polazi iz Istanbula i četiri noći će voziti putnike kroz Bugarsku, Rumuniju i Mađarsku, pored zamkova i sela u brdima jugoistočne Evrope.

Avantura se nastavlja u Južnoafričkoj Republici trodnevnim putovanjem od Pretorije do Kejptauna, nakon čega će putnici biti prevezeni avionom do Singapura. Tamo će se ukrcati na drugi voz i krenuti na put za Maleziju.

Rejlbukers je rekao da su putovanje osmislili tako da zadovolje rastuću tražnju za luksuznim putovanjem železnicom i da žele da naglase zadovoljstvo sporog putovanja.

Cena prava „sitnica“

Ima dosta vremena za razgledanje. Sve zvuči divno, zar ne? Pa, nažalost, „divno“ dolazi po visokoj ceni. Istina je da ćete na putu biiti skoro tri meseca, ali cena se kreće oko neverovatnih 103.000 evra.

Uključuje, između ostalog, boravak u hotelu, razne prevoze, nekoliko letova, obroka i obilazaka, boravak u safari loži i uspon na Ajfelov toranj.

Mnogo je, ali je jasno i da je cena rezervisana samo za one sa najdubljim džepom.

Međutim, dostupni su i segmenti ovog putovanja, tako da ga možete prilagoditi sebi.

Možda sebi možete priuštiti luksuzno putovanje, iako ni ono nije jeftino, a možda jednostavno možete isplanirati ne tako luksuzan itinerar potpuno po svom ukusu i početi da istražujete svet.

Izvor: B92

Orijent ekspres ponovo vozi od 2024, najskuplja karta košta više od 66.000€ (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link