Magazin

Baka rasprodala svu imovinu i napustila unuke i porodicu, hoće da putuje svetom

baka-ostavila-sve
Foto: Instagram/joviajando

Baka Josefa Feitosa koja ima 61 godinu, odlučila je da rasproda svu svoju imovinu kako bi penziju provela baš onako kako je ceo život želela. Naime, u cilju joj je bilo da ima dovoljno novca kako bi tokom penzije finansirala jednu od svojih životnih želja, a to je put oko sveta.

Baka poznatija pod nadimkom Jô, nije bila zadovoljna životom kod kuće i posle više decenija rada u brazilskom zatvorskom sistemu, otišla je u penziju.

Ona nije htela da preuzme odgovornost za čuvanje svojih unuka, već da se posveti sebi, što joj je porodica itekako zamerala.

Baka se ipak nije mnogo osvrtala na to, već je prodala svu svoju imovinu, uključujući kuću, nameštaj i odeću, kako bi ostvarila svoj san, prenosi B92.

Jô je započela svoje putovanje istražujući razne predele Brazila, da bi se kasnije otišla van granica i proputovala svet. Njena ćerka Lilt Feitosa bila je uzrujana, jer je verovala da su deca koja bi trebalo da istražuju i uživaju. Međutim, s vremenom je shvatila da njena majka nije poput kao druge majke i da želi da proživi ovu veliku avanturu.

Josefa je u intervju za „G1“ izjavila da je predana i ponosna majka, ali smatra da bake nisu dužne da čuvaju unuke. Kaže da vrata bakine kuće ne bi trebalo da budu uvek otvorena za njihovu decu i unuke, jer i oni zaslužuju privatnost.

Iz tog razloga Jô radije istražuje svet i istražju nova iskustva koja ne možda da iskusi u svom rodnom Brazilu. Na Instagramu deli sve svoje dogodovštine sa željom da inspiriše starije ljude koji imaju strah od putovanja. Često nosi ranac, bez dodatnih torbi i kofera, ali pronalazi vrednost u svakom iskustvu koje ima. Jô je mnogo godina radila i podigla svoju porodicu s mnogo ljubavi, te sada želi da uživa sama ​​u starosti i doživi nova iskustva.

Pljuvala je po Beogradu i tražila od muža da se sele, danas uživa u luksuznom životu i putuje svetom (VIDEO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link